Hogyan kell a krumplit fagyasztani, hogy ne feketedjen meg felhasználás előtt? (tudásbázis)
Köszi szépen mindkettőtöknek,majd mindkét módszert ki fogom próbálni.
Üdv.:Piros
a bolti krumpli elősütött nagyon magas hőmérsékleten, azért nem feketedik és nem szívja be az olajat sütés közben
a zöldségfélét szintén blansírozni illik fagyasztás előtt (lobogó forró vízben 1 percig főzni, utána jeges vízben lehűteni)
azért mondom, hogy "illik", mert én anélkül fagyasztom :-)
Szia!
Én azt hallottam, (csak hallottam még nem próbáltam), hogy amikor megmostad és felszelted, tedd bele vízbe önts hozzá egy nagyon kevés ecetet és egy kicsit hagyd állni, állítólag ezután nem fog megfeketedni és nem lesz ecet íze sem.
Sokszor vásárolok kész,fagyasztott burgonyát,amit szükség esetén gyorsan el tudok készíteni.
Néha azonban (amikor több időm van erre),itthon készítem el a sütni való burgonyát.Előfordult már,hogy túl sokat hámoztam,vágtam fel,viszont sajnáltam kidobni,amikor lefagyasztottam pedig befeketedett,és mégis pocsékba ment.Szívesen fogadnék tanácsokat,hogyan tudnám oly módon lefagyasztani a hasábburgonyát,hogy felhasználható legyen?Vagy akár más zöldséget is...pld.zöldborsót,hogy ne keményedjen meg,sárgarépát,hogy ne legyen "nyúlókás"stb.Remélem tudtok ebben nekem segíteni.
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Nyers, megpucolt krumplit meddig lehet felhasználni?
- A maradék nyers csíkokra vágott káposztát le lehet fagyasztani későbbi felhasználásra? Vagy csak a kidobás vár rá? :(
- Anyatej tárolása, felhasználása fagyasztás után