Sportoló gyereknek ki milyen vitamint ad? (tudásbázis)
Tökéletes! A Béres Activál-t én is szedem, csak a Plusz-os korosztálynak valót, a covid óta D+C vitamint is, és esetenként pezsgőtabletta formában a kalciumot, magnéziumot. Mikor melyiket esténként egy pohár vízben. Persze, tabletta formában töményebb a hatóanyag benne, de több, intenzívebb az igénybevétel is.
Jó, hogy utána jártál, így nem kell aggódni.
Sziasztok. Megoldódott a vitamin kérdés.
Az egyesületnél, ahol sportol a gyerekem, kétnaponta kapnak (szigorúan doktornő adagolja nekik) C, D vitamint, magnéziumot és Béres Actival Extra-t. Itthon adok neki én is magnéziumot, amikor az egyesületnél nem kap. Magnosolv Sportot adok neki.
Mint kiderült, U15-ös korosztálytól felfelé mindenki kap, a nagyobb terhelés miatt.
14 éves, focizik.
175 cm, 60 kiló.
Zöldség, gyümölcs, tejtermékek jöhetnek éjjel-nappal. Húst mondjuk inkább csirkét csirkével. Halat mostanában kezd enni. Azt eddig nem szerette. Sőt, most már jöhet a szarvaspöri is. Jó sok nokedlivel 🙃 tészta,főzélek is jöhet. Enni szeret, főleg ami a fogára való, és nyilván olyat főzök, amit a gyerekek megesznek.
Akkor lehet egyenlőre hagyom ezt a vitamin dolgot, de még kicsit átrágom.
Én közel 10 évig versenyszerűen pinpongoztam, hobbyból teniszeztem, akkor még semmit sem szedtem. Ha normálisan étkezik, és megfelelő a zöldség-gyümölcs bevitel, alapjaiban elegendő.
Persze, kérdés, mit sportol, és milyen idős??? Ha esetleg vékonyabb csontozatú, esetleg (mértékkel) kalciumot, de azt is inkább a tejtermékek fogyasztásával kellene a szervezetnek biztosítani, mint bogyók formájában.
Szó se róla, kemények a sportok, de bele lehet jönni;)
De nem minden való mindenkinek.
Ha jól gondolom, akkor focizik a fiad.
Az enyém is focizott és még most is szokott, és futni is.
Mindig csodálom, hogy ennyit tud futni.
Én pl. csak spritre vagyok jó. 60 méter, nagyon gyorsan, utána oxigén sátor:DDDD
Ott azért volt pihi, ha kicsit passzívan csináltuk, a néptánc a kemény!
Tényleg már attól is lógott a nyelvem, hogy néztem!
Én mondjuk minden sporttal így vagyok... 🙃
A gyerekemnek is mindig mondom, ha negyed ennyit kellene edzenem, a mentő vinne el.
"ami ugyan olyan fizikai erőbevitelt igényel, mint a sport"
Egyszer néztem 5 percig és úgy elfáradtam, hogy azt el sem tudom mondani:DDD
Én judóztam.
Én soha nem szedtem semmi.
Heti 5 edzés+verseny.
Étkezésre kell odafigyelni.
Két hete mentek vissza a nyári pihiről, heti 7 edzése van mostantól. Plusz a hétvégi edzőmeccsek, majd aztán jönnek a bajnoki meccsek.
Akkor bemegyek a gyógyszertárban, megérdeklődöm mennyi magnéziumot kellene szednie. Magnéziumon kívül kellene még valamit szedni vagy az elég?
Sziasztok.
Érdekelne hogy sportoló gyermekének, ki milyen vitamint ad. Ad e egyáltalán? Nyilván, a helyes táplálkozás a legfontosabb, de mellé nem árt, ha szedne valamit. Vagy tévedek?
További ajánlott fórumok:
- Milyen vitamint javasolnátok 2, 5 éves gyereknek a bölcsi megkezdése előtt?
- Milyen vitamint szedtek? Mit adtok a gyereknek?
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?
- Feltétlenül szükséges a Béres-csepp mellé a gyereknek (is) C-vitamint adni?
- Milyen vitamint tudnátok ajánlani az őszi, téli időszakra egy 12 éves kis sportoló fiúnak?
- 2 éves kisgyereknek tudnátok ajánlani A vitamint és cinket tartalmazó vitamint?