Milyen vitamint szedtek? Mit adtok a gyereknek? (beszélgetés)
Szia Strázsi!
Szerintem ma már felelőtlenség nem adni valamilyen plusz vitamint a gyermekeinknek.. úgy gondolom, hogy csak abban az esetben nem kell pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat, ha bio zöldség és gyümölcs fogyasztók vagytok.
Az ipari mezőgazdaság teljesen leredukálta a vitaminok mennyiségét, és ezzel szemben megnőtt bennük egy csomó szervezetre káros anyag!
Én találtam valamit, hosszú évek óta kerestem a megfelelőt, de most TUDOM, hogy amit a lánykáim szednek, az sejtszinten, 98%-os felszívódás mellett be is épül :) A legfontosabb az összes általános multivitaminnal kapcsolatban az, hogy nagyon nagy része szintetikusan előállított, aminek a felszívódása mindössze 9-11%. Biztosan mondhatom ezt, mert ezen a területen dolgozom!
Szívesen mesélek, ha érdekel! Írj nyugodtan a privátba, itt nem reklámozhatok semmit :)
Szia!
Mennyi idős kortól lehet adni?Én sok jót olvastam róla,de mi még 22hónaposak vagyunk...Van folyadék formában is,vagy csak rágótablatta?Kösz!
Én tavaly télen Béres Activalt szedtem,amúgy nem vagyok nagy vitaminpárti,csak le voltam fáradva(rosszul alvó volt a picurom).
A picurnak eddig semmit nem adtam,csak nátha esetén Cebion cseppeket.Kb. 2hónapja azonban adok Cebion 2xMultit.Nagy változást nem vettem észre(Rosszul eszik,azért próbáltam ki).
Én is inkább a változatos táplálkozás híve vagyok, talán az azért, mert én vitaminok nélkül is nagyon ritkán vagyok náthás, v. influenzás.(Egy évben max 1-2s zer, akkor is csak 2-3 napig.)
Tavaly viszont a gyerekeim meg a férjem is novembertől márciusig 3-4 szer belestek. Magas láz köhögés stb. Így most kipróbáljuk a vitaminokat, hátha segít valamit, ártani biztoan nem fog. A férjemnek Supradint vettem. a gyerekek Cebion cseppet, meg multi Kid-et kapnak, de ez utóbbi nem nagyon ízlik nekik, úgyhogy ha elfogy a Cebion multit fogom kipróbálni. De sajna későn kezdtük el (3 napja vettem), ma mindkettő lázas volt kicsit, meg köhögnek is rendesen, úgyhogy holnap irány a doktornéni:(((
Bocs, kicsit hosszú lett.
További ajánlott fórumok:
- Milyen vitamint javasolnátok 2, 5 éves gyereknek a bölcsi megkezdése előtt?
- Sportoló gyereknek ki milyen vitamint ad?
- Milyen multivitamint szedtek?
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?
- Feltétlenül szükséges a Béres-csepp mellé a gyereknek (is) C-vitamint adni?
- 2 éves kisgyereknek tudnátok ajánlani A vitamint és cinket tartalmazó vitamint?