Spenótos rakott spagetti recept
A Spenótos rakott spagetti hozzávalói:40 dkg spagetti
30 dkg darált marhahús
1 közepes fej hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg gomba
20 dkg spenótlevél
20 dkg túró
3 tojás
2 szál újhagyma
1 dl olaj 5 dkg vaj
A Spenótos rakott spagetti elkészítési módja:
A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy közepes serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott gombát és újhagymát. Sózzuk, és frissen őrölt borsot tekerünk rá. A spenótlevelet egy kisebb serpenyőben pár perc alatt egy pici vízzel megfonnyasztjuk, kihűtjük, és összekeverjük a túróval, illetve a tojással. Ezek után a leszűrt tésztát is a spenótos túróhoz keverjük. Egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a spagettit és a darált húsos, gombás keveréket úgy, hogy az alsó sor spagetti legyen. Fólia alatt 40 percig sütjük 180 °C-os sütőben, majd az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje is megpiruljon.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 25. 06:46
A spenótos rakott spagetti elkészítési módja és hozzávalói.