Spárgadiéta - 1 kiló csak 180 kalória... (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok!
Ti hogyan fogyasztjátok a spárgát?
Az én diétámba minden belefér!:)))
Különben is ha félkiló spárgára 10dkg sajtot olvasztok az kb 500kalória, Ch értéke szerintem minimális. Szerintem egy ebédre nem sok, mármint az 500 kalória, mert lehet, hogy a fél kiló spárga "megülné" a gyomromat.
Találtam pár mártás a spárgához:
Vinaigrette: dió-, mogyoró- vagy olívaolajjal, citrom-vagy narancslével, kevés balzsamecettel, szójaszósszal
Tejszínes: Tejszínbe kevert zöldfűszerek (tárkony, *lya), szezámmaggal vagy mákszemekkel
Pikáns: tejfölbe vagy joghurtba kevert curry, paprika
Én, pároltam a spárgát, és olyan kesernyés íze van.
Fehérspárgát vettem, de jó sokat le kellett vágni belőle. Honnan tudjátok, melyik fás és melyik nem?
Na ma kipróbálom. Vettem tegnap spárgát. Nézelődtem a receptek között de, a hollandi mártáson kívűl semmi mást nem találtam hozzá.
Mindegy , natur megpárolom, azt majd elvállik, hogy kisérletezem-e vele máskor is.
Szia!
Bizony-bizony a szósz sajna nem valami diétás,de persze itt is a mértékröl van szó:)Természetesen ha egy 3 decinyi szószt öntesz 2 szál girnyó spárgára,akkor nézhetsz nagyokat másnap a mérlegen,de azért szerintem nem ez a jellemzö.Viszont fincsi és talán érdemes kipróbálni ezzel a szósszal másnak is ezt az ételt.
Abban igazad volt,hogy ez így nem igazán diétás a vaj és a liszt miatt(bár ha a nap többi részében igyekszel csak diétás kajcsit enni...és valljuk be mostanában annyi féle diétás lehetöség van,hogy van akinek a vaj vagy a liszt is számításba jöhet étkezéskor,hiszen mi az amit manapság igazán diétásnak nevezünk?Van zsírdús diéta,van zöldséges diéta,van kalóriaszegény diéta,van pontdiéta,van szénhidrátdiéta...sorolhatnám,így még azt sem lehet mondani,hogy nem diétás,hisz van,akinek bejöhet.....de persze legyen:a szósz magas kalória értékü és ch-val van tele,nem tartozik a diétás ételek körébe).
Az viszont nem igaz,hogy így nem vízhajtó...hisz akkor mitöl megyek fél órán belül a mosdóba,s érzem a spárga áldásos hatását?:)))))mert valljuk be,aki evett már spárgát és nem 2 szálat,hanem rendes mennyiségben,az tudja,hogy igen jellegzetes illatanyaga van a " víznek",ami távozik.Össze sem téveszthetö...szóval saját tapasztalat,hogy ilyenkor is vízhajtó.
Bár nem éppen ideális diétázóknak.A szósz miatt.
:)Bár már lefutott a spárgatéma...., kevesen fogyasztják,de azért ezt még szerettem volna hozzátenni.
Üdv:)
Sziasztok!
Igen...én szeretem!Imádom!Föleg Hollandaise szósszal:)Ez egy vajas alapú sárga színü szósz:)Nyamm!Ma délben is ezt ettem,és este is ezt fogom:)Fantasztikus méregtelenítö és vízhajtó!
Nagyon fontos,hogy jól meg kell pucolni a fás részeitöl,mert ha marad rajta,akkor élvezhetetlen.
Még a spárga fözölevét is szeretem meginni:)No,de ez már a fanatizmushoz közeli állapot:)
Üdv
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- Hogy létezik az, hogy ilyen kevés kalória is csak szintentartásra elég?
- 40 nap alatt lefogyhatok 5 kilót 1000 kalóriás étrenddel?
- Hány kalóriát kell elégetni egy kilónyi súly leadásához?
- Hány kalóriának számolnátok ezt? (rántotthús olajban sütve, de csak a panírt ettem meg)
- Menstruáció előtt falási rohamaim vannak! Sós édes, kalória hegyek! Ti is igy vagytok vele vagy csak én!?
- Hány kilót fogytál a kalóriaszámolással?