Spagetti torta recept
A Spagetti torta hozzávalói:A tésztához:
3 tojásfehérje
1 csipet só
10 dkg cukor
3 tojássárgája
1 csomag hagyományos főzős vaníliás puding
6 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tejszín
25 dkg sovány túró
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
1 db barack befőtt
eperszósz vagy eperlekvár
reszelt fehér csokoládé
A Spagetti torta elkészítési módja:
A tésztához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá felverjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összekeverjük, óvatosan hozzákeverjük a liszttel összekevert pudingport és sütőport. A tésztát egy kivajazott (28 cm-es) formába öntjük és 200 fokon (alsó-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni! A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. féltávnál hozzákeverjük a pudingport, és jó kemény habbá verjük. A sovány túrót óvatosan belekeverjük. Egy kis adag krémmel megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk rá a vékony szeletekre felvágott barackbefőttet. A maradék krémet hagyományos krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk. Az eperszószt vagy a kissé felmelegített eperlekvárt rányomjuk a krémre, mintha az lenne a ketchup, a végén pedig ráreszeljük a sajtnak álcázott fehér csokoládét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. júl. 8. 23:31
A spagetti torta elkészítési módja és hozzávalói.