Sonkás vitamintál recept
A Sonkás vitamintál hozzávalói:20dk sovány füstölt sonka
1 fej saláta
15dk póré- vagy újhagyma
10dk paradicsom
30dk zöldpaprika
15dk uborka
1 citrom
fél dl száraz fehérbor
fél dl salátaolaj
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál mustár
só
őrölt fehér bors.
A Sonkás vitamintál elkészítési módja:
A hagymát és az uborkát karikákra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát vékony szeletekre vágjuk. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, a petrezselymet leveleire csipkedjük.Az így előkészített zöldséget óvatosan összekeverjük. A megmosott salátát leveleire szedjük és kibélelünk vele egy salátástálat. Az összekevert zöldséget a salátalevelekre halmozzuk és hűtőbe rakjuk. Ezután a mustárhoz keverjük az olajat, majd a citromlevet és a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk és külön edénybe tálaljuk, melyből ki- ki a saját ízlésének megfelelő mennyíséget keveri a salátájához.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. febr. 8. 08:56
A sonkás vitamintál elkészítési módja és hozzávalói.