Sóban sült csirke. Próbálta már valaki? (tudásbázis)
igen, és nagyon finom
egy tepsibe 1 kg sót kell tenni, és arra rárakni a csirkét
nem kell lefedni, csak fűszerezd be jól a csirkét, tedd a sóra és be a sütőbe:)
isteni
én ma készítettem són sült csirkecombot, nagyon finom lett.
Kedves ottokar! zbotyi a készen kapható sült csirke fűszerkeverékre gondolt(sztem),az teli van sóval és persze ízfokozóval is.
Attól függ mekkora a tepsid ill. hány darab combot szeretnél sütni, ha pl csak 4-et akkor elég a fele tepsi, fele sóval, de legyen alatta kb 1-2 cm réteg, mert különben a kifolyó lé nagyon megég és büdi lesz, de nem a husi. Nyilván ha több, akkor már érdemes az 1 kg-ot aláteríteni.
A tetejére nem kell, mert meg fordítod, ha ez egyik oldala már piros. :)
Sziasztok!
Ha csak csirkecombokat szeretnék sütni, nem pedig egy egész csirkét akkor is egy kiló sót rakjak alá? És a tetejét nem kell egy picit megsózni?
Arra én is kíváncsi leszek, már a kaccsára.
Az én nagyikám, a Drága jó lélek, a saját hízlalású kacsáinkat, úgy sütötte meg, hogy volt egy hatalmas piros zománcozott lábasa, szépen belerakta a kacsadarabokat, só volt rajta, és szépen fedő alatt saját zsírjában megsütötte. Azt hiszem ennél finomabb kacsapecsenyét még nem ettem! Sajna már nem is fogok soha... :((((
okos volt, aki kitalálta:-)
holnap kacsát sütök így, remélem jó lesz.
A nyúl fincsi lett.
Én mindent sütőpapíron sütök, nagyon ritkán kell elmosnom rendesen a tepsit, mert mindig tiszta marad. Már úgy értem, hogy nem kell a beleégett szutykot áztatni meg vakarni :-)
Jó, hogy írta, mer tén kifelejtettem!
A jénaiba meg nem ég bele a sütnivaló.
A són sült csirke nálam is kedvenc!!!!!
1 kg asztali durva só, ne finomat vegyél, mert ráragad. 50 ft körül van. A csirkepipi hasába szoktam tenni almát, fokhagymát és nem kll semmi ízesítés, esetleg, ha nem bírod ki :) vegeta a hasába.
A tepsibe beöntöd a zacskó sót, rá a pipit, nem kell befedni, legalábbis én nem szoktam, kb 45 perc az egyik oldalán , aztán ügyesen megfordítod (kifolyik az alma leve, ne zavarjon, de tűvel az elején összetűzheted) és újabb 45 perc a hasán sütve. Szép piros ropogósra sülve finom!
További ajánlott fórumok:
- Sült csirkecomb serpenyőben
- Egészben sült csirke
- Sült csirke combot ki hogy süti meg?
- Mivel ízesítenétek a darált csirkehúsból készült, vagdaltszerű, sült húspogácsákat?
- Római tálban sült csirkecombot lehet egy kis vízzel, olajjal sütni zöldségek nélkül?
- Valaki csinált már a Maggiféle sajtos bundába sült csirkemellet? Tapasztalatokat, véleményeket, ötleteket várok