Sült csirke combot ki hogy süti meg? (tudásbázis kérdés)
Bizony 4 perc nem tévedés! Csak azért teszem át serpenyőbe, hogy a bőre piros legyen, de akkor már,teljesen puha a husika.
Próbáld Ki és írd meg . Lívi
Ritkán sütök csirkecombot, de akkor legalább jóízűt.
Besózom és befűszerezem. Majoránna, kakukkfű,bors.
Közé fokhagyma.
Mindig kolozsvári szalonna ágyon sütöm.
Először a tepsiben fedő alatt, majd anélkül ropogósra.
Nem szeretem a csirke ízt...
Vöröshagymás köles, párolt sárgarépa mellé.
Na, kicsit hadd szemétkedjek: sehogy. Ha már megsült, minek süssem újra? :)))
Egyébként nem pácolom, fűszersó, vékonyan olajozom a tepsit, beleszórom a csirkét, fólia alatt puhul, utána leveszem, pirosra sütöm, kész passz.
Tepsibe vagy sütőedénybe lerakom a combokat. Van, hogy kicsontozom, van, hogy egészben hagyom. Sózom, kevés vizet öntök alá és néhány gerezd fokhagymát dobok mellé, alsó-felső sütésen, 180 fokon sütöm bőrével lefelé, 30-40 perc múlva megforgatom, a hőfokot felveszem 200 fokra és készre sütöm, a hús omlós a bőre ropogós.
A legegyszerűbb sütési-párolási mód a sütőzacskós sütés.Husit bele a zacskóba, arra egy adag fűszer(keverék) egy kanálka liszt, zacskót lezárom és 180 fokon egy óra alatt nagyon finom hús étel lesz belőle.
Villanysütőm van.
én 220 fokra beteszem a sütőbe és lelocsolom kis olajjal,de nagyon kevéssel.és legjobb az oliva olaj..Természetesen sózom, borsozom előtte.
én nem teszek alá vizet,csak ráteszek alufóliát 1 órára,és csak az utolsó 20 percben veszem le róla.
Fel!????
Inkább meg.
fúúúúúúj
meg nem enném, ami mikróban fő+sül :(
Vagy ki-, vagy meg... de fel semmiképpen.
Ha meg már sült, akkor hogyan fel???
Úristen ennyi idő alatt megsül ezt nem hiszem el!!
4 perc alatt??
A leggyorsabb mikróba, jól bepácolom, mikor mivel- grill fűszer,-kakukkfű, -fokhagyma,bors, só ,ami a kezembe kerül.
Mindegyiknél a csontnál jól bevagdosom, másnap a bőrével lefelé egy mikrózható tálba teszem, és 2 percre be indítom, majd meg fordítom és megint két percig sütőm.
Tulajdon kép már fogyasztható is de szeretem ha a bőre ropógos így egy kk olajat serpenyőbe teszem és le pirítom.
Ha töltöm bőr aláteszem a tölteléket és rá a rácsra 2 dl vizet alá öntök és légkeverésesen meg sütöm soha nem takarom le semmivel
Most sütöm pont. Szóval néhány órája besóztam a csirkét, serpenyőbe tettem vizet, kis olajat, és párolom fedő alatt. Ha kicsit puhul leveszem a fedőt, hagyom a vizet elpárologni, majd öntök olajat, és pirosra sütöm. :)
Fokhagymát teszek rá, bár most káposzta ágyon lesz. :)
Nem pácolok.Agyag edényben sütőben vagy gázlángon serpenyőben sütöm kevés zsírral.
Régebben 1 kg sóban is sütöttem és barna stnecliban is.Úgyis nagyon finom.
pácolni érdemes, pl. szójaszósz+fokhagyma keverékben, bőre alá is bedörzsölve
vagy olaj+fűszerek keverékében
Én mindig alufólia alatt sütöm, csak a végén veszem le
Milyen fűszereket használ?
Le fedi sütés közben vagy csak simán úgy rakja be??
Be pácolja előtte valónap,vagy sütés előtt fűszerez?
További ajánlott fórumok:
- Sóban sült csirke. Próbálta már valaki?
- Mivel fűszerezzem a sült kacsamellet, combot?
- Sült csirkecomb serpenyőben
- Csirke combot mielőtt sütöd, hogyan pácolod be?
- Ha csirkecombot teszek sütőpapírra, akkor nem kell alá olaj egyáltalán?
- Római tálban sült csirkecombot lehet egy kis vízzel, olajjal sütni zöldségek nélkül?