Egészben sült csirke (beszélgetős fórum)
Hát,szerintem az nem ugyanaz,mert ha egészben sütöd,akkor nem folyik ki a szaft a husi bőre alól,de ha fel van darabolva,akkor igen.
Attól függetlenül lehet nagyon finom úgy is.
nem tudom,talán ne égjen meg a csont.
Mamikám így csinálta mindig.
Nem kell vele semmit csinálni,max a combja végén a csontot betekered egy kis fóliába.
Érdemes kipróbálni,nagyon fini. :-)
Sziasztok!
Erről a són sült csirkéről már sok jót hallottam.
A kérdésem az lenne, hogy tényleg csak annyi, hogy ráteszem a sóra? Forgatni nem kell?
Letakarni valamivel?
Hmmmm,són sült csirke!
Isteni!Nagymamám nagyon sokszor csinált,majdnem olyan,mint a grill csirke!És valóban,nem lesz túl sós. :-)
KOSZI SZEPEN CSAJOK!!!!
a ferjem mar elore nyalja a szaja szelet:)))
Így van és nagyon finom omlósz(!) lesz!
Ettől a reklámtól szoktam agyvérzést kapni...de a sütőzacsi nagyon jó!!
Nagyon finom a sütőzacskóban sült egyben csirke vagy sertéshús is!
Nagyobb boltokban kapható olyan is amelyik fűszeret is tartalmaz, de a sima sütőzacskó is pont elég szerintem. Használati utasítás ráírva!
Ez nagyon finom, ilyet már én is csináltam. Plusszba még tegyél mellé a sütőrácsra egy fej fokhagymát, úgy, hogy nem pucolod meg. Mire megpuhul, olyan lesz mint a krém a belseje!
Szuper finom!
.Egy teavajat puhára olvasztva keverj össze sok reszelt fokhagymával(6-8 gerezd)és némi sóval és masszírozd be a csirkét , mintha jól bekennéd testápolóval.Még a bőre alá is nyomkodj. Azután dugj bele egy félbevágott citromot, félbevágott vöröshagymát, 1 leveskockát.
A csirkének 50 dekánként 20 perc kell plusz egyster fél óra, és a sütési idő felénél fordítsd meg.
200 fokra előmelegített sütőbe tedd.
Milyen a régi típusú sörösüveg? A most használatos nem jó? Mivel szoktad bedugni az üveget?
És ha befőttes üveget használsz,milyen tetőt teszel rá?
Sózd be, régi típusú sörösüveget tölts tele vízzel, majd húzd rá a csirkét. Tedd be a sütőbe, nagyon finom. Egy gond van vele, várni kell amíg kicsit hűl, mert elég nehéz forrón leoperálni az üvegről a csirkét.
Kicsit más, de ha lefektetve akarod sütni, akkor dugjál bele egy megfelelő méretű befőttes üveget.
Az üvegek így belülről is "sütik" a csirkét, ezért finomabb így.
Nem.
Először én is azt hittem, hogy majd sós lesz, de idővel kitapasztaltam, hogy mennyire kell fűszerezni.
A belsejét, és a bőre alatt kicsit megszoktam "vadítani". Örölt bors, vagy majorana, vagy oregano, vagy ami tetszik.
Ja, a "bütykére" egy kis csomagolás nem árt.
ja es nincs grillezom:(
,tehat az eleve kilove:))