Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Sírni és ordítani tudnék, amiért anya tudata kipörög a létezésből. fórum

Sírni és ordítani tudnék, amiért anya tudata kipörög a létezésből. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

tegnap 21:53
Nem a hozzátartozónak, a betegnek. Én inkább lennék demens, mint rákos, szerv átültetésre váró, vagy olyan aki elveszít egy számára fontos személyt úgy hogy közben tiszta tudatánál van és érzi a félelmet meg a fájdalmat. Aki fel se fogja mi van körülötte, azt ezek elkerülik. Persze rengeteg hátránya van, de inkább az mint tiszta fejjel látni ahogy a tested épül le, vagy hullik szét a magánéleted. De ez csak az én véleményem. A hozzátartozónak nyilván ugyanolyan szar az is ha kómába vagy, mint a demencia. Vagy ha még rosszabb, mert meghal egy szerette, ugyanúgy fáj ha egy villám vágta agyon, mintha elütötték volna. De én direkt a beteg szemszögéből írtam le, nem a fórum kiíró nézőpontjából, azt ő érzi hogy mennyire szomorú. Ez csak a saját véleményem hogyha valaha beteg leszek annyira amivel nem lehet együtt élni inkább ne legyen tiszta a tudatom.
tegnap 20:39
Gondolod,hogy egy demens hozzátartozónak jobb?Amikor a beteg naponta felöltözik és elindul haza a szüleihez? A beteg 80éves.Az milyen érzés a hozzátartozónak szerinted?
tegnap 20:33
Szerintem ezt most hagyjuk, mert mindig az a rosszabb, ami közelebb van az emberhez és perzseli a bőrét.
tegnap 19:53
Szerintem sokkal rosszabb ha valaki például rákos, de szellemileg friss, érzi a félelmet, fájdalmat, vagy például végig kell nézni ahogy elveszít embereket, esetleg rokonokat is, megözvegyül, vagy aggódik valamelyik rokon miatt idegörlő pillanatokban. Aztán ott vannak akik börtönbe is voltak, meg akarták őket gyilkolni, elveeztettek valami számukra igen értékes emléket, évekig ültek egy kómába lévő szerettük fölött. Ezek igencsak roszz élmények. Aki demenciás állapotban van, azokat ezek a dolgok elkerülik (igaz, az örömök is). Az agy egyszer csak azt mondja, elég a sok megrázkódtatásból, és megzavarodik, vagy az illető korából adódóan, de még mindig jobb mint a hirtelen jött fájdalmas és végzetes betegségek ahol tudatánál van valaki.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - BeYOUtiful)
tegnap 19:48

Köszi, bár most elvagyok.

Mondjuk ez meg szokott inogni lefekvéskor.

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Myra)
tegnap 19:46
Neked is köszönöm!
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Globus)
tegnap 19:05
Köszönöm!
16. globus
tegnap 18:23
Ha már étrendkiegészítőkre terelődött, keress rá a citikolinra.
15. Myra
tegnap 18:06
Az én anyukám is demens lett, nem vettük észre, az orvos nem is gondolt rá , hogy ellenőrizni kellene idősebb korban rendszeresen az agyba szállító erek állapotát és neki sajnos eldugult, így az agy egy része elpusztult. Én étrendkiegészítőkkekkel L-arginin, halolaj, gingko biloba adásával csökkentettem a problémákat, így csak olyan tünet volt, hogy mindent elfelejtett, de a régi dolgokra , gyerekkorára emlékezett.
14. beYOUtiful (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:27

Hoztam neked egy blogot, amit rövid ideje ismét olvashatóvá tett az írója.

Aki sorstársad.

Ideteszek belole egy számodra most nagyon aktuális bejegyzést:

[link]

tegnap 16:53
Demens osztályon dolgoztam...tudom min mész keresztül. Egy hozzatartozonak meg pláne szörnyű.
tegnap 16:40

Elfogadom én őt, és szeretem nagyon.

Ezért fáj annyira.

11. Nikice (válaszként erre: 10. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 16:39
Ez szép volt, nincs is mit nagyon hozzátenni. Én is nagyon sajnálom FI. Kitartást!
tegnap 16:29

Ha úgy érzed, hogy sírnod kell, akkor sírj. Ne tartsd vissza, mert fojtogatni fog, ha nem engeded azokat a kikívánkozó könnyeket az útjukra.

Belenyugváson kívül nem tudsz mást tenni.

Talán olyankor, amikor anyukád tudata tisztának tűnik, (olyanokra gondolok, hogy visszajönnek az emlékei) - akkor próbálj vele beszélgetni, feleleveníteni mosolygós napokat, emlékeket.

Persze az sem biztos, hogy ez járható út. Főleg ha nem együtt, vagy egymáshoz közel laktok.

Elhiszem, hogy szomorú dolog ez, látni a leépülését.

Ahogy írták is, szeresd őt olyannak, amilyen.

Nem tudom, mit lehet ilyenkor kívánni a kitartáson kívül, erőn kívül.

Ha picit is segít, együttérzésemet küldöm.

tegnap 15:01

Én is úgy érzem, hogy tudja.

De attól még végtelenül szomorú ez.

8. libikóka (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:00
Tudja:))
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Globus)
tegnap 14:58
Ebben bízom, hogy azt azért tudja, hogy szeretjük és fontos nekünk.
tegnap 14:50
Sajnálom,kitartást és sok erőt kívánok!
5. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:44
Sajnálom. Nem tehet róla, hogy beteg lett, szeresd őt nagyon. Hidd el, érzi.
tegnap 14:35
Kosziköszi
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:32

Tedd meg,,valahol ahol/ amikor kedvedre kieresztheted.

Utána össze kell szedni magad,,tudom ez így hülyén hangzik de ez van.Kitartás.🙏🏻

tegnap 14:29
Együtt érzek veled, sajnos az én apám is demenciás😪

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook