Sertéssült mustáros tejföllel recept

80 dkg sertéskaraj vagy comb
8 dkg zsír
2 kanál mustár
2 dl tejföl
köménymag
só
bors
A Sertéssült mustáros tejföllel elkészítési módja:
Az egy darabban hagyott húst bedörzsöljük sóval ,borssal és meghintjük köménymaggal.A felforrósított zsírban minden oldalát átsütjük,azután egy kevés vízet öntünk alá és fedő alatt puhára sütjük.A sülés alatt a vizet szükség szerint pótoljuk,ha a hús megpuhult vágódeszkára tesszük .A zsírjában elkeverjük a mustárt és a tejfölt,jól összeforraljuk.A húst fölszeleteljük és tűzálló tálra rakjuk.Leöntjük a mártással.Néhány percre visszatesszük a sütőbe. Burgonyagombóccal vagy csőtésztával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. nov. 8. 22:19
A sertéssült mustáros tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.