Segítsetek! Hogy terjed át más körméről az enyémre a kézkörömgomba? (tudásbázis)
Szia!
Hát az tuti, hogy ehhez a körmöshöz többet nem megyek! Tanultam ebből, nem is keveset! Azóta már találtam egy új remek körmöst, imádom!
És köszönöm, hogy gondoltál rám, nagyon aranyos vagy!:)
Hát igen, sajnos megtörténik mással is.. Alapvető kellene, hogy legyen a higiénia, de úgy látszik ezt nem mindenki tartja fontosnak.:( Pontosan aki emberekkel foglalkozik, annak kellene a legjobban ügyelnie erre.
Én a te helyedben többet nem is mennék hozzá..keresnék mást.Nincs semmi jele még annak ugye, hogy megfertőzött volna? Szerintem ártani nem árt, ha elmész a háziorvosodhoz és elmondod mi történt.
Bízom benne, hogy nem lesz semmi gond, gondolok rád:)
Ismerősömnek ugyanez volt a gondja. Körmöse természetesen nem használt kesztyűt és a mutatóujján pedig barnás elváltozás volt. Megkérdezte a körmösét, hogy mi történt az ujjával, közölte a csaj, hogy "áá, csak egy kis gomba..nem lesz semmi gond, nem terjed át stb.." pfff, ez gusztustalan:-S
Aztán valahogy 2 héten belül a kis és a gyűrűsujján kezdett elváltozni a köröm ( először sárgás, majd lassan barnás színű lett), nagyon kiborult, elment a háziorvosához, felírtak neki körömecsetelőt, a nevét sajna nem tudom, kb.3 hét alatt jött rendbe. Mondanom se kell, hogy azóta messziről elkerüli a körmösét.
Eddig szerencsére még nem jelentkezett semmi a körmeimen, de úgy figyelem, mint ha az életem múlna rajta! Nem szeretném ha gombásak lennének a körmeim! De hát ki szeretné... senki!
Azt nem tudjátok ,hogy ha esetleg megfertőzött az rajtam mennyi idő múlva jelentkezik?
Sziasztok! Ha meglátnám,hogy gombás a körmös körme (de hülyén hangzik) rögtön fordulnék ki tőle,főleg így,hogy még kesztyű sincs rajta.
Egy körmösnek szerintem oda kéne figyelnie a saját körmeire,mert abból is sok mindent le lehet szűrni a munkája gyanánt,legalábbis szerintem. Nem kell,hogy műkörme legyen,de legyen szép és ápolt a keze.
Szia,ez szomorú:(Tényleg nagyon felelőtlenek az emberek.
Canesten krém jó rá, széles spektrumu gombaellenes krém.A körömágyat kend be vele,napont 1-2x,hátha nem alakul ki a gombásodás.
Az még előfordulhat. De 1.kezelje, 2. húzzon kesztyűt.
A gomba kiírtható, ha időben fel van ismerve, viszonylag hamar.
Az remek! Ezek szerint inkább megcsinálta a körmöm pénzért, csak hogy neki jó legyen, kockáztatva engem azzal, hogy én is gombás leszek! Az ilyen ember...
Köszönöm a választ murila!
Simán átterjedhet! Kivéve, ha kesztyűben dolgozik, ami ilyenkor kötelező lenne. Még az ÁNTSZ is megbüntetheti ezért.
Az meg, hogy fertőtleníti a körmeidet, normál alaphelyzet, mindig kell! A sajátját is, minden vendég előtt, után.
Ez alap!
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek arról, hogy Magyarországon is terjed a buddhizmus?
- Tudja valaki melyik agyhártyagyulladás terjed most és mi az oltás neve, ami ellene van?
- Mit tennél a helyemben? Egymás gyerekére vigyázunk, de úgy látom, én jobban figyelek a szomszédunk gyerekére, mint ő az enyémre.
- Mell alatti nagy terjedelmű piros folt!
- Új vírus terjed a Facebookon?
- Autóátíratás, hogy oldható meg, ha még házasok vagyunk, a férjem nevéről az enyémre? A legolcsóbban...