Mit tennél a helyemben? Egymás gyerekére vigyázunk, de úgy látom, én jobban figyelek a szomszédunk gyerekére, mint ő az enyémre. (beszélgetés)
Filcike: az ilyen segítség nem segítség, és csak egyoldalú.
Ha történik valami, sosem tudnád megbocsátani neki, magadnak meg főleg nem!
Én 1 másodpercre sem bíznám rá a gyermekem!!!!!
Én 2 gyereket nevelek egyedül, és a kicsit is minden egyes nap hozom-viszem az oviba, akár milyen rossz az idő. Ha tudom, hogy a gyermekem nincs biztonságban, nem bíznám rá!
Jobb lesz így,szerintem.Nem túl nagy segítség,ha közben agyon idegeskeded magad,hogy odaér -e,vagy haza ,az oviból.
Ettől függetlenül megértelek,valóban nem jó,ha az embernek sem a szülei,sem a férje nem tud besegíteni egy kis babysitterkedésbe.
Kitartás:)Ha a pici is oviba jár majd akkor már könnyebb lesz,hidd el,repül az idő!:)
Ja,és még valami.
Igen,ha történik a gyerekeddel valami te leszel a hibás.Az első hszedből kiderült,hogy ez többször előfordult már.
Te félted a gyereked,mert "majd elüti az autó",de érdekes módon mai napig rábízod egy számodra megbízhatatlan emberre a kislányod,anélkül,hogy ezt az első alkalommal szóvá tetted volna.
A szomszéd lánya állandóan nállunk lóg a nyáron. Nem igazán kedvelem. Én egész végig kint vagyok velük az udvaron. Ha be kell szaladnom leültetem őket a székre és meg kell várniuk amíg ki nem megyek. Viszont ha a fiam átkéreckedik vagy áthívják maga a rémálom. kint játszik két gyerek az udvaron egyedűl. kerti tó hülye kutya stb. Vagy az ablakból nézem vagy ott állok a kerítés mellett. ( én nem szeretek átjárni- sógorék)
Nem is szeretem átengedni. Inkább elviselem azt a H...e lányt:(
Megkaptad nem?
Mondd meg neki ,hogy ugyan már,fogja meg a gyereked kezét,ha Ő viszi.Erre valószínű azt fogja mondani,hogy oké,rendben és a probléma meg van oldva ,ha megsértődik,akkor neked kell megoldanod a dolgot ,ennyi.
Végül is nem is azon van a hangsúly ,hogy kitől kér az ember szívességet,hanem azon,hogy ha néha rászorul az ember ,akkor megköszönni és viszonozni kell.A második miatt ha tehetem ,nem is szoktam kérni:)))
Ha mégis ,akkor nem szólok bele hogyan csinálja,ez amolyan "tudod mit kissün " efekt ,legalábbis nekem úgy jött le!:)
Persze, attól függ, milyen vérmérsékletű a gyerkőc. Én mondjuk akkor is inkább magam előtt terelgetném őket, mert hátul nincs szemem. :o)))))
Igazából, csak azt akartam kifejezni, hogy néma gyereknek az anyja sem érti a szavát, tehát, ha problémája van az illető hölggyel, szépen kedvesen, nyíltan beszélje meg vele, ha nem ér el eredményt, akkor köszönje meg az eddigi segítséget, és próbálja máshogy megoldani. :o))
Nekünk pl. nincs elérhető családtag a városban, így én is rákényszerülök néha hasonló szívességekre.
Szerintem kézen fogás nélkül is lehet vigyázni egy gyerekre.Ha meg nem tetszik ez a stílus akkor meg keljen föl előbb és vigye Ő oviba a gyerekét.
Én valószínű ezt tenném,bár eszembe se jutott soha ,hogy a szüleimen kívül bárkitől szívességet kérnék ilyen ügyben.
Hogy jön ez ide?
Ha szívességet kérek valakitől ,mert szükségem van a segítségére,akkor megköszönöm neki.
A legegyszerűbb lenne, ha nélküle próbálnád megoldani.
A beszélgetéssel én óvatos lennék, mert elsülhet rosszul is.
További ajánlott fórumok:
- Válságban a férjemmel-szerinte nem figyelek rá eléggé.....
- 10 napja figyelek a kajára, sokkal többet mozgok, mégis híztam, miért?
- Sokan lenézik a szomszédunkat, kidumálják mert kupis az...
- Miért nem kíváncsi valaki a saját gyerekére?
- Normális, hogy majdnem minden nap edzek figyelek a táplálkozásomra és mégis növekszik a súlyom?
- Mi a pontos neve annak a testcsillámnak, amivel a gyerekere lehet festeni, és hozzá a ragasztó? Hol és mennyiért tudom beszerezni?