Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítség, nem tudok főzni :( fórum

Segítség, nem tudok főzni :( (beszélgetés)


1 2
2014. dec. 15. 07:43
a youtube.com segitsegevel megtanulhatsz fozni.
40. c622ea64f4 (válaszként erre: 33. - Krautmanno)
2014. dec. 7. 15:20

Mindent a leírás szerint csináltam, jó minőségű alapanyagokból.

A kakukkfűnek borzalmas íze van, ezen felül csak egy halovány édeskés beütése van a hús belsejének. Együtt a kettő még szőrnyűbb.

Nem érezni sem az áfonyát, sem a diót.

Még jó hogy kipróbáltam... :(

39. 12d083b51b (válaszként erre: 25. - C622ea64f4)
2014. nov. 11. 10:33

Szerintem az úgy, ahogy írtad tökéletes lesz!


[link]


Ezekből tudsz válogatni, próbálgatni, gyakorolni!

38. krautmanno (válaszként erre: 37. - Krautmanno)
2014. nov. 10. 22:05
ja és azért pár órát állnia kell,hogy a puding között a piskóta megpuhuljon.
37. krautmanno (válaszként erre: 36. - 9c57fd10dc)
2014. nov. 10. 22:01

Igen.

Csinálok egy adag pudingot,beteszem a tálba rá a babapiskótát.majd amikor a puding kihűl,csinálok rá egy másmilyen izűt.

Háztartási keksszel is finom.

36. 9c57fd10dc (válaszként erre: 7. - Krautmanno)
2014. nov. 10. 21:29
Te figyu már, engem ez a puding piskóta variacio erdekel. Ez csak ugy muxik ahogy gondolom? Ilyen egyszerűen? Vagy van trükk is? :D
2014. nov. 10. 20:59
Desszert: sütés nélküli túrótorta. Nem lehet elrontani.
34. lhoney (válaszként erre: 25. - C622ea64f4)
2014. nov. 10. 20:55
ez igy jol hangzik igazuk van a tobbieknek probald ki egy alkalommal meg van ido karacsonyig es az afonyat szoszkent tudom elkepzelni aszalt afonyabol lehet ossze kell fozni vorosborral es mezzel meg ilyenekkel de nyugi ugyes leszel ;)
33. krautmanno (válaszként erre: 32. - C622ea64f4)
2014. nov. 10. 20:26
Írd majd meg,hogyan sikerült.
2014. nov. 10. 20:22

Köszönöm a tanácsokat :)

Még ebben a hónapban kipróbálom a receptet, ha jó lesz akkor megcsinálom karácsonykor.

2014. nov. 10. 20:15
Horváth Ilona szakácskönyvet vedd meg, èn abbol tanultam az uram iránymutatásai alapján. Sok sikert ;)
2014. nov. 10. 20:07

A Nosalty-n (jó írtam?) is jó receptek vannak.


23 évesen mentem férjhez és nem sokat tudtam főzni.Mára már megtanultam.Legalábbis nem haltak éhen mellettem.

Ne aggódj,te is megfogsz tanulni.De hát senki sem született profi szakácsnak.

29. 0a13a7d41c (válaszként erre: 1. - C622ea64f4)
2014. nov. 10. 19:43
Karácsonyig még van idő gyakorolni.
2014. nov. 10. 19:40

Itt rengeteg recept van és leírás is. Nyugi, mindenki valahogy megtanulja! :D


www.mindmegette.hu

27. kisj
2014. nov. 10. 19:20

ügyes leszel, sikerülni fog:)


az ötletet én is köszönöm


mániám, hogy karácsonykor mindig valami olyat csinálok, ami még soha nem volt


ennek persze vannak hátulütői is, mert voltak már nagy melléfogásaim:D

26. thegirl (válaszként erre: 1. - C622ea64f4)
2014. nov. 10. 18:58

Ne izgulj ügyes leszel és sikerül majd.De ha parázol,akkor kísérletezzél vele,van időd Karácsonyig jó párszor megcsinálni.

Én tudok főzni,de ha valami újat próbálok,akkor általában elsőre nagyon jól sikerül.Ha újra megcsinálom,akkor kevésbé lesz olyan finom mint elsőre.

25. c622ea64f4 (válaszként erre: 20. - Lhoney)
2014. nov. 10. 18:56

Úgy gondoltam, hogy az egész csirkemellet mondjuk 4 felé vágom, és vágok bele egy rést, amekkorát csak tudok, anélkül hogy a szélei szétszakadnának, és úgy töltöm bele a tölteléket.

Aztán befűszerezem, és esetleg betekerem baconnel.

Tepsibe teszem, pici víz alá, alufólia, és megsütöm. Vég felé leveszem a fóliát hogy piruljon meg.

Vagy ez így nem jó?

Aszalt áfonya jó hozzá? Mert a receptben azzal írják.

2014. nov. 10. 18:56
jó hangzik a zelleres krumplipürével
23. zebracsikó (válaszként erre: 20. - Lhoney)
2014. nov. 10. 18:55

ezt elő kell pirítani , s utána sütőben sütni, így biztosan átsül


bár panírozva is nagyon jó lehet! (s kisütés után még azt is sütőbe téve pár percre biztosan átsül rendesen)

22. zebracsikó (válaszként erre: 1. - C622ea64f4)
2014. nov. 10. 18:53

[link]

köszi az ötletet

ez nagyon jó ötlet, lehet, én is ezt készítem karácsonykor, mert jól hangzik

21. lhoney
2014. nov. 10. 18:49
szerintem is csinalj tiramisut babapiskotabol az nagyon finom es kb 15 perc alatt kesz van
20. lhoney (válaszként erre: 11. - C622ea64f4)
2014. nov. 10. 18:49
Hat feltekeroset oszinten nem nagyon szoktam tul szaraznak talalom igy a csirkemellet es azonkivul veszelyes etterembe jartam meg parszor hogy a kozepe nem sul jol at serpenyobe vagy sutobe kell sutni ? zsemlemorzsa kell ra ? vagy natur ? neha szoktam sajttal toltott csirkemellet zsemlemorzsaba olajba megsutom majd keresztbe kette vagom es meg egy picit visszateszem a forro olajba , hogy a belsejet is susse meg picit
19. krautmanno (válaszként erre: 16. - C622ea64f4)
2014. nov. 10. 18:48

Igen,ahhoz hasonló.

Az áfonyásba nem tudok segíteni.

2014. nov. 10. 18:46
Nyugi,én is Horváth Ilonától tanultam,de jól főzök :-)
2014. nov. 10. 18:46

Nálam az aszatlszilvával töltött egész pulykamell mindig sikert arat (én szakács-cukrász vagyok, de kb30 évesen kezdtem el igazán főzni-sütni).

Egész pulykamellet veszel, pár órára a magozott aszalt szilvát vörösborba beáztatod,a pulykamellet pedig ételízesítős tejbe. Miután a tejből kivetted, a pulykamellbe belülre, valamint a késsel kimélyeztett lyukakba össze-vissza belenyomod-töltöd a szilvákat, majd tepsibe teszed, minimális olaj alá, héhány vékony szeletfüstölt szalonnával nagyjából betakarod, majd kefír és tejföl keverékével meglocsolod. Alufóliával letakarod, és mehet lassú lángon a sütőbe. el van magában, csak néhányszor kell ránézni, és a saját levével meglocsolgatni.

16. c622ea64f4 (válaszként erre: 14. - Krautmanno)
2014. nov. 10. 18:46

Hortobágyit szoktam csinálni, hasonló ahhoz :)

Igazából ragaszkodnék az áfonyás-diós csirkemellhez, mert valami olyat szeretnék ami még nem volt, náluk sem.

15. krautmanno (válaszként erre: 12. - C622ea64f4)
2014. nov. 10. 18:44
Leírtam a receptet,amiért megkérdeztem.:D
14. krautmanno (válaszként erre: 9. - Krautmanno)
2014. nov. 10. 18:44
Felteszed a darált húst pörköltnek,úgy is ízesíted,de kell bele pici kömény is.Majd teljesen elfőzöd a levét.A palacsinta közepére teszed a darált húst és boríték alakra összehajtod.Beforgatod,mint a rántott húst.Sütöd és kést 2-nél többet nem nagyon lehet enni,olyan kiadós.
13. c622ea64f4 (válaszként erre: 10. - Lhoney)
2014. nov. 10. 18:43
4-en leszünk, ebből 2 finnyás, szóval csak a csirkemell jöhet szóba, vagy karaj, comb.
12. c622ea64f4 (válaszként erre: 9. - Krautmanno)
2014. nov. 10. 18:42
Igen, tudok :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook