Segítség, nem tudok főzni :( (beszélgetés)
Mindent a leírás szerint csináltam, jó minőségű alapanyagokból.
A kakukkfűnek borzalmas íze van, ezen felül csak egy halovány édeskés beütése van a hús belsejének. Együtt a kettő még szőrnyűbb.
Nem érezni sem az áfonyát, sem a diót.
Még jó hogy kipróbáltam... :(
Szerintem az úgy, ahogy írtad tökéletes lesz!
Ezekből tudsz válogatni, próbálgatni, gyakorolni!
Igen.
Csinálok egy adag pudingot,beteszem a tálba rá a babapiskótát.majd amikor a puding kihűl,csinálok rá egy másmilyen izűt.
Háztartási keksszel is finom.
Köszönöm a tanácsokat :)
Még ebben a hónapban kipróbálom a receptet, ha jó lesz akkor megcsinálom karácsonykor.
A Nosalty-n (jó írtam?) is jó receptek vannak.
23 évesen mentem férjhez és nem sokat tudtam főzni.Mára már megtanultam.Legalábbis nem haltak éhen mellettem.
Ne aggódj,te is megfogsz tanulni.De hát senki sem született profi szakácsnak.
Itt rengeteg recept van és leírás is. Nyugi, mindenki valahogy megtanulja! :D
www.mindmegette.hu
ügyes leszel, sikerülni fog:)
az ötletet én is köszönöm
mániám, hogy karácsonykor mindig valami olyat csinálok, ami még soha nem volt
ennek persze vannak hátulütői is, mert voltak már nagy melléfogásaim:D
Ne izgulj ügyes leszel és sikerül majd.De ha parázol,akkor kísérletezzél vele,van időd Karácsonyig jó párszor megcsinálni.
Én tudok főzni,de ha valami újat próbálok,akkor általában elsőre nagyon jól sikerül.Ha újra megcsinálom,akkor kevésbé lesz olyan finom mint elsőre.
Úgy gondoltam, hogy az egész csirkemellet mondjuk 4 felé vágom, és vágok bele egy rést, amekkorát csak tudok, anélkül hogy a szélei szétszakadnának, és úgy töltöm bele a tölteléket.
Aztán befűszerezem, és esetleg betekerem baconnel.
Tepsibe teszem, pici víz alá, alufólia, és megsütöm. Vég felé leveszem a fóliát hogy piruljon meg.
Vagy ez így nem jó?
Aszalt áfonya jó hozzá? Mert a receptben azzal írják.
ezt elő kell pirítani , s utána sütőben sütni, így biztosan átsül
bár panírozva is nagyon jó lehet! (s kisütés után még azt is sütőbe téve pár percre biztosan átsül rendesen)
Igen,ahhoz hasonló.
Az áfonyásba nem tudok segíteni.
Nálam az aszatlszilvával töltött egész pulykamell mindig sikert arat (én szakács-cukrász vagyok, de kb30 évesen kezdtem el igazán főzni-sütni).
Egész pulykamellet veszel, pár órára a magozott aszalt szilvát vörösborba beáztatod,a pulykamellet pedig ételízesítős tejbe. Miután a tejből kivetted, a pulykamellbe belülre, valamint a késsel kimélyeztett lyukakba össze-vissza belenyomod-töltöd a szilvákat, majd tepsibe teszed, minimális olaj alá, héhány vékony szeletfüstölt szalonnával nagyjából betakarod, majd kefír és tejföl keverékével meglocsolod. Alufóliával letakarod, és mehet lassú lángon a sütőbe. el van magában, csak néhányszor kell ránézni, és a saját levével meglocsolgatni.
Hortobágyit szoktam csinálni, hasonló ahhoz :)
Igazából ragaszkodnék az áfonyás-diós csirkemellhez, mert valami olyat szeretnék ami még nem volt, náluk sem.
További ajánlott fórumok:
- Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni?
- Nem tudok nekiállni fogyózni, pedig kéne! Segítség! Nincs akaraterőm:(
- Gyűlölök főzni! Segítség!
- 35 éves létemre nem tudok főzni.
- A védőnőn kívül kitől tudok segítséget kérni?
- Nem tudok már mit főzni, ötleteket szeretnék!