Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hamis vallásosság, templomba járás fórum

Hamis vallásosság, templomba járás (beszélgetés)

tegnapelőtt 17:53
Filmekben a maffiózók csókolgatjak a keresztet az elég hamis.
18. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 01:03

"Az képmutatás ha valaki gonosz és Templomba megy? szóval hamis vallásos"

Mitől gonosz? Megölt 1-2-3 embert?

dec. 30. 22:18

Nem vagyok vallásos, de a templomokat csipálom. Ha jártamban-keltemben útba esik egy ami nyitva van mindig benézek, akár be is ülök. Jóformán felekezettől függetlenül. Nyugis helyek.

Néha-néha mikor olyanom van elmegyek 1-1 misére is, van a városunkban egy katolikus templom (ha már annak kereszteltek) ami nekem nagyon tetszik, nem szokványos és a plébànos is elég újhullámos.

Lakóhely szerint nem is ahhoz a templomhoz tartoznánk.

Kívülről nézve biztos hamis vallásos vagyok, pláne ha a "híremet" is nézzük, de le.arom

16. Channa* (válaszként erre: 9. - Sirga)
dec. 30. 22:00

'egy ateista is élhet alapvető emberi értékek'

Azért ez durva szerintem. Tényleg azt gondolják sokan, hogy az ateisták nem az alapvető emberi értékek szerint él, pusztán azért, mert nem hányja a keresztet úton-útfélen?

Érdekes!

15. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 20:49

Igen, az képmutatás.

Most boldog vagy?

dec. 30. 20:42

Mit mondana a topiknyitó arra, ha valaki református de jellemzően katolikus celebrációkon vesz részt?

Gyerekkorban hittan , és annyira ministráltam hogy latinul tudtam a mise szövegét. Nyaranta vidék, ott már magyarul miséztek és a ministránsoknak le volt irva a szöveg egy kemény papirra. Gyorsan betanultam és csodálkoztak hogy "fejböl" tudom mikor kellett csengettyűzni

Aztán KISZ tag lettem és támogatója a szocializmusnak

Akkormost ki vagyok én?

dec. 30. 19:37
Én mindig jártam gyerekkorom óta misékre. Egészen sokáig, felnőttkoromig. Volt egy kinaradós szakasz, tizenéves koromban. Amióta pici gyerekeim vannak, alig járok.
12. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 18:05
Szerintem az képmutató, hogy ismerek olyan öregasszonyt, aki Isten nevével tarkítva káromkodik, de megy minden vasárnap az ájtatoskodás a templomban. Aztán még te vagy a hitetlen kutya, ha nem ülsz be misére. 🤭
11. fokhagyma (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 18:03
Ezt a kérdést lehetne boncolgatni. Egyáltalán mit jelent az, hogy gonosz? Ki a gonosz ember? Lehet, hogy ellened elkövetett valami rosszat és ezért gonosznak tartod. Ugyanakkor más esetben, vagy másokkal szemben meg egy nagyon szimpatikus ember, tesz jó dolgokat. Szerintem nincs olyan, hogy fekete vagy fehér, nincs olyan, hogy valaki minden tulajdonságában, tettében gonosz. Ezért a templomba menést nem kapcsolnám ehhez, de máshoz sem. Van, aki azért megy templomba, mert őszintén hívő. Így nevelték, így érzi. Az ilyen emberek általában rendszeresen járnak templomba. Olyanok is vannak, hogy nem feltétlen hívők, de néha elmennek templomba, mert valahogy úgy érzik, hogy ott nyugalmat, békességet találnak. Őket nem mondanám hamisan vallásosnak. Azokat már inkább, akik Istentagadók, nagyon távol áll tőlük a vallás, mégis templomban esküsznek, elfogadják a papi áldást, mert az úgy szokás. Vagy ha megkereszteltetik a gyereküket annak ellenére, hogy nekik semmi közük a valláshoz, nem járnak templomba, és erősen ateisták. No, ez már hamis dolog.
10. fokhagyma (válaszként erre: 4. - Lady Lavender)
dec. 30. 17:50

"A szedboltos regi havetrol meg a bozitol veszem, hogy a legperverzebbek és Titkos Ilonkak onnan kerulnek ki."

Nem tudnál megpróbálni kicsit értehetőbbem írni? Ugyanis ebből egy szót sem értettem. Szívesen olvasnálak, de bevallom, inkább nem, mert a legtöbbször nem értem, amit írsz. Vajon mi az oka? Nem bántani akarlak, csak kérdezem. Biztosan van rá valami magyarázat.

9. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 16:57

Attól, hogy valaki templomba jár, még nem feltétlen él az Úr tanításai szerint. És fordítva: egy ateista is élhet alapvető emberi értékek szerint.

Apósom templomba járó "jó hívő", de úgy káromolja Istent, mintha tanították volna. :/ Ateista apám szájából sosem hallottam még hasonlós sem.

dec. 30. 15:26
A hamis vallás nem ez.
7. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 15:16
Sokan nincsenek tisztában mi a jó és mi nem?
6. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 14:58
Az hogy valaki hívő, nem azt jelenti hogy szent, és nem követhet el vétségeket, esetleg bűnöket.
dec. 30. 14:17

De en is mentem baráttal templomba. Azzol még, hogy Istenben nem hizsek, az europai morál alapköveit ezek a tanok tették le. És tisztelem őket.

És szerintem nem kellene a karácsoni vásárt átmevetni vagy a csoki Mikuklást.

dec. 30. 14:11
A szedboltos regi havetrol meg a bozitol veszem, hogy a legperverzebbek és Titkos Ilonkak onnan kerulnek ki.
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 13:46
Gyónni megy.:D
dec. 30. 13:39
Ez elég összetett dolog. Lehet, hogy ő nem érzi gonosznak magát, még csak nem is feltételezi, hogy más ezt gondolja. Attól függ, hogy mit tesz vagy tett, amiért te úgy gondolod, hogy gonosz.
dec. 30. 13:08
Az képmutatàs ha valaki gonosz és Templomba megy? szóval hamis vallásos

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook