Hamis vallásosság, templomba járás (beszélgetés)
"Az képmutatás ha valaki gonosz és Templomba megy? szóval hamis vallásos"
Mitől gonosz? Megölt 1-2-3 embert?
Nem vagyok vallásos, de a templomokat csipálom. Ha jártamban-keltemben útba esik egy ami nyitva van mindig benézek, akár be is ülök. Jóformán felekezettől függetlenül. Nyugis helyek.
Néha-néha mikor olyanom van elmegyek 1-1 misére is, van a városunkban egy katolikus templom (ha már annak kereszteltek) ami nekem nagyon tetszik, nem szokványos és a plébànos is elég újhullámos.
Lakóhely szerint nem is ahhoz a templomhoz tartoznánk.
Kívülről nézve biztos hamis vallásos vagyok, pláne ha a "híremet" is nézzük, de le.arom
'egy ateista is élhet alapvető emberi értékek'
Azért ez durva szerintem. Tényleg azt gondolják sokan, hogy az ateisták nem az alapvető emberi értékek szerint él, pusztán azért, mert nem hányja a keresztet úton-útfélen?
Érdekes!
Igen, az képmutatás.
Most boldog vagy?
Mit mondana a topiknyitó arra, ha valaki református de jellemzően katolikus celebrációkon vesz részt?
Gyerekkorban hittan , és annyira ministráltam hogy latinul tudtam a mise szövegét. Nyaranta vidék, ott már magyarul miséztek és a ministránsoknak le volt irva a szöveg egy kemény papirra. Gyorsan betanultam és csodálkoztak hogy "fejböl" tudom mikor kellett csengettyűzni
Aztán KISZ tag lettem és támogatója a szocializmusnak
Akkormost ki vagyok én?
"A szedboltos regi havetrol meg a bozitol veszem, hogy a legperverzebbek és Titkos Ilonkak onnan kerulnek ki."
Nem tudnál megpróbálni kicsit értehetőbbem írni? Ugyanis ebből egy szót sem értettem. Szívesen olvasnálak, de bevallom, inkább nem, mert a legtöbbször nem értem, amit írsz. Vajon mi az oka? Nem bántani akarlak, csak kérdezem. Biztosan van rá valami magyarázat.
Attól, hogy valaki templomba jár, még nem feltétlen él az Úr tanításai szerint. És fordítva: egy ateista is élhet alapvető emberi értékek szerint.
Apósom templomba járó "jó hívő", de úgy káromolja Istent, mintha tanították volna. :/ Ateista apám szájából sosem hallottam még hasonlós sem.
De en is mentem baráttal templomba. Azzol még, hogy Istenben nem hizsek, az europai morál alapköveit ezek a tanok tették le. És tisztelem őket.
És szerintem nem kellene a karácsoni vásárt átmevetni vagy a csoki Mikuklást.