Eldugult lefolyó (beszélgetés)
Regen valami filleres port vettem, amire forro vozet kellett onteni. Ha emleknezsek a mevere megmondanam.
holnap jo szeles lesz as ido. itt most majdnem kikepi az ajtot.
"reggel rá egy nagy edény forró víz."
Kádnál, zuhanytálcánál nem tudod, de wc-nél utána még lehúzod, esetleg egy nagy lábos hideg vízzel még nyakon borítod! Tehát forró és hideg vízzel is leöblíted!
"Savak, mint lefolyótisztítók
A savak a lefolyótisztító szerek leggyakoribb összetevői. A savak oldják a zsírt és a lerakódásokat, ezáltal segítenek eltávolítani a dugulást.
A lefolyótisztító szerekben használt leggyakoribb savak a következők:
1. Sósav (HCl): Erős sav, amely gyorsan oldja a zsírt és a lerakódásokat.
2. Ecetsav (CH3COOH): Gyenge sav, amely kevésbé agresszív, mint a sósav, de biztonságosabb is.
3. Tartarinhosav (C4H6O6): Gyenge sav, amely különösen hatékony a vízkő oldásában."
Műanyag lefolyószűrő...
És időnként Mr. Muscle lefolyótisztító (1 liter, sósav van benne), a felét beleöntöd nagy dugulásnál, egy éjszakát állni hagyod hadd dolgozzon (szétmarja a szőrszálakat, hajszálakat, stb.), reggel rá egy nagy edény forró víz.
A lefolyószűrőt mindig használd ha nagyon szőrözöl, hajazol!
"99%-ig biztos vagyok benne, hogy WC.-pumpával ki lehet tisztítani a dugulást. Van amikor lenyomódik, de sokszor van hogy visszafelé jön, tehát kijön."
Bizony!
Nekem van csőgörényem /vastag tekerhető fém spirál/
sziveseb kölcsönzöm
Én is ezt akartam ajánlani. Azzal kiegészítve, hogy nálunk az még nagyobb bajt okozott: egy nagyobb vízkődarab keresztbe fordulhatott, mert teljes dugulás lett a vége. A duguláselhárítás során meg kitörött egy darab a szennyvízcsőből, úgyhogy aztán meg azt kellett javíttatni.
De az biztos, hogy a sósav letisztítja a csöveket.
A drgamnal, ahova koltozok, nincs szerelopanel, amit emlitettek. Mindig kitisztitom. De elkezdett elakadni. És szinte semmi nem segit.
Nem pcsazunk egy orszagot, ha mi koltoztunk oda, de itt vizszintesen teszik be a csoveket. Otthon azért lejt minden cso a kifolyas iranyaba, hogy a viz haladjon kifelé.
Itt még nem mindenki hallott a gravitaciorol.
Ha a panel be is van szerelve, egy elem, csak le kell vagni. egy snitzerrel, szétkpni
, szifont takaritani, es szilokon vissza.
Ha nem tudod elerni a "kanyart" (nem elmelkeszem hogy hivjak, halan szifon), le kell dugni egy hurkapalcat. Rajzeszköz boltben levegt kepni, de a grilles reszlegen szinte ugyanolant kapsz.
Ledugod, csavargatod, amikor megakadt egy kicsit tovabb, és egy undoritó vacskot kihuzol.
Gölénnnyel megcucálni. Háztástási boltokban kapható.
Ha az nem elég lefolyó dugulasra való vegyszer.
A LIDLben, vagy a Tescoban van 1 literes, narancssárga flakonos lefolyótisztító.( Biztos másmilyen is jó. ) Este, ha már nem használod a kádat, megvárod, hogy biztosan lefolyjon az összes víz és beleöntesz 2..3 dl-t. Másnap reggel forralsz egy-két liter vizet, egy-két percig hagyod hűlni, majd beöntöd a lefolyóba, lassan. Ha a tetején megjelenik a víz, akkor megvárod, hogy leszivárogjon.Megint öntesz bele forró vizet. Ha nem megy le továbbra sem a víz, akkor engedsz a kádba, kb 12...15 centi vizet. Ha könnyen eléred a lefolyót, akkor egyszerűen elkezded pumpálni wc pumpával. Ha nem, akkor beleállsz a kába. A pumpáról tudni kell, hogy ha csak egyszerűen belenyomod a vízbe, akkor a vízszint felett marad levegő. Amikor elkezded pumpálni, a befektetett nyomás egy része ennek a levegőnek az össszenyomására megy el, tehát a dugulást kevésbé fogja nyomni. A pumpát oldalról kell betenni a vízbe, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. A pumpa nem csak lefelé nyom, hanem amikor visszafelé mozdul, akkor szív is. Tehát, ha a lefolyótisztító fellazította a dugulást, akkor a szmötyi egy része visszafelé is fog jönni, de ezt is simán visszapumpálhatod. Ez a módszer akkor igazán hatásos, ha már egyáltalán nem folyik le a víz, ugyanis akkor hosszú ideig megtartja a lefolyótisztítót és a pumpa is hatásosabb, hiszen a dugulás egész felületét fogja nyomni.
Mosdónál ugyanez a metodika, de ott a túlfolyó lukat be kell fogni, mert ott jön ki a pumpa nyomása és akkor hatástalan lesz.
Ha nem a lefolyónál van dugulás, akkor is lehet ezt a módszert használni, de akkor minden lefolyónyílást be kell tömni valamivel, különben a nyomás azokon jön ki.
Ha egyik sem működik, akkor duguláselhárítót kell hívni, annak van nagyobb nyomású eszközei is.
További ajánlott fórumok:
- Beragadt a lefolyótisztító a kádlefolyóba, hogyan tudom kiszedni?
- Nagyon fáj a torkom! (már a füleim is eldugultak) Tudtok valami "csodabogyót" ajánlani?
- Allergia, eldugult orrok, ki hogyan éli meg, ki hogy kezeli?
- Mi a véleményetek a Tiret lefolyótisztítóról?Az összeset fel kell használni alkalmanként?
- Kislányomnak eldugult az orra, lehet, hogy kezdődő nátha. Mivel tudok neki segíteni?
- Infulenzás voltam és bár nem voltam náthás mindkét fülem eldugult már kétnapja. Mivel lehetne ezt megszűntetni?