Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Eldugult lefolyó fórum

Eldugult lefolyó (beszélgetés)

1 2
47. semleges (válaszként erre: 42. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 07:30
Örülök és BUÉK neked.
tegnap 04:03

Regen valami filleres port vettem, amire forro vozet kellett onteni. Ha emleknezsek a mevere megmondanam.

holnap jo szeles lesz as ido. itt most majdnem kikepi az ajtot.

45. katt2 (válaszként erre: 42. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 22:32
Pánikban? Tudod mit mondott a papagáj, amikor a macska szájában volt? Nem kell beszarni...
44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Tai)
tegnapelőtt 21:33
Na ez semmit se csinált de a koszt azt felhozta. 😄
43. vigyefene (válaszként erre: 42. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:31
Legtöbbször ilyen egyszerű. Részemről nagyon szívesen.
tegnapelőtt 21:28
Na úgy néz ki a wc pumpa megoldotta a gondot! 😁 Köszönöm hogy ennyien próbáltatok segíteni! Nagy pánikba voltam. 🥲
41. birebora (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:33
Akkor az még nem oké.
40. Egyed Egon (válaszként erre: 37. - Egyed Egon)
tegnapelőtt 01:27

"reggel rá egy nagy edény forró víz."

Kádnál, zuhanytálcánál nem tudod, de wc-nél utána még lehúzod, esetleg egy nagy lábos hideg vízzel még nyakon borítod! Tehát forró és hideg vízzel is leöblíted!

tegnapelőtt 01:22

"Savak, mint lefolyótisztítók

A savak a lefolyótisztító szerek leggyakoribb összetevői. A savak oldják a zsírt és a lerakódásokat, ezáltal segítenek eltávolítani a dugulást.

A lefolyótisztító szerekben használt leggyakoribb savak a következők:

1. Sósav (HCl): Erős sav, amely gyorsan oldja a zsírt és a lerakódásokat.

2. Ecetsav (CH3COOH): Gyenge sav, amely kevésbé agresszív, mint a sósav, de biztonságosabb is.

3. Tartarinhosav (C4H6O6): Gyenge sav, amely különösen hatékony a vízkő oldásában."

38. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 01:18
37. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 01:14

Műanyag lefolyószűrő...

[link]

És időnként Mr. Muscle lefolyótisztító (1 liter, sósav van benne), a felét beleöntöd nagy dugulásnál, egy éjszakát állni hagyod hadd dolgozzon (szétmarja a szőrszálakat, hajszálakat, stb.), reggel rá egy nagy edény forró víz.

A lefolyószűrőt mindig használd ha nagyon szőrözöl, hajazol!

36. Egyed Egon (válaszként erre: 9. - Vigyefene)
tegnapelőtt 01:06

"99%-ig biztos vagyok benne, hogy WC.-pumpával ki lehet tisztítani a dugulást. Van amikor lenyomódik, de sokszor van hogy visszafelé jön, tehát kijön."

Bizony!

35. horakulum (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 21:40
Vegyél egy flakon BIOBUBI duguláselhárítót. Nem fogod megbánni! Egyetlen boltban kapható másik szer sem ér a nyomába. Ráadásul bármíly meglepő, környezetbarát is. :) Nem fűződik az érdekem a termék reklámozásához, saját, többszörös tapasztalat.
34. horakulum (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 21:40
Vegyél egy flakon BIOBUBI duguláselhárítót. Nem fogod megbánni! Egyetlen boltban kapható másik szer sem ér a nyomába. Ráadásul bármíly meglepő, környezetbarát is. :) Nem fűződik az érdekem a termék reklámozásához, saját, többszörös tapasztalat.
dec. 30. 21:20

Nekem van csőgörényem /vastag tekerhető fém spirál/

sziveseb kölcsönzöm

32. vigyefene (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 20:38
Ha lassan folyik le, akkor továbbra is el van dugulva. Mondjuk nem teljesen, de részben.
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Vigyefene)
dec. 30. 20:36
Ha hagyom lefolyik magától. Jó lassan.
dec. 30. 20:32
Akarom mondani hurkos nem hurkás. 😂🤣
dec. 30. 17:39
Szia! Szerintem egy vízvezeték szerelő kitisztítja. Ez csupán az én véleményem. Üdv.!
28. Sirga (válaszként erre: 4. - Amaunet)
dec. 30. 17:00

Én is ezt akartam ajánlani. Azzal kiegészítve, hogy nálunk az még nagyobb bajt okozott: egy nagyobb vízkődarab keresztbe fordulhatott, mert teljes dugulás lett a vége. A duguláselhárítás során meg kitörött egy darab a szennyvízcsőből, úgyhogy aztán meg azt kellett javíttatni.

De az biztos, hogy a sósav letisztítja a csöveket.

dec. 30. 16:00
Menj a haztakrasi boltba, es valami poros car amit keresel.
dec. 30. 15:00
Nagyon erős pumpálás, előtte ecetes forró víz, lefolyó tisztító és a túlfolyót tapaszd le a tenyereddel amíg pumpálod. Ha egy helyre folyik a kád és a mosdó akkor a mosdónál is tapaszd be. A kádat legalább félig engedd forró vízzel. Nekem nem rég csinálta a vejem és a férjem. Megszenvedtek vele, de azóta rendben van.
25. vigyefene (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 14:49
Lefolyik a víz is?
dec. 30. 14:47
Igen. Így csinálom. Egy hurkás pálcám van azzal szoktam kihúzni a hajat és sok vastag kosz is kijön így. Már semmi sem jön fel vele tiszta a pálca..
23. Lady Lavender (válaszként erre: 22. - Lady Lavender)
dec. 30. 14:47

A drgamnal, ahova koltozok, nincs szerelopanel, amit emlitettek. Mindig kitisztitom. De elkezdett elakadni. És szinte semmi nem segit.

Nem pcsazunk egy orszagot, ha mi koltoztunk oda, de itt vizszintesen teszik be a csoveket. Otthon azért lejt minden cso a kifolyas iranyaba, hogy a viz haladjon kifelé.

Itt még nem mindenki hallott a gravitaciorol.

Ha a panel be is van szerelve, egy elem, csak le kell vagni. egy snitzerrel, szétkpni

, szifont takaritani, es szilokon vissza.

dec. 30. 14:34
Nekem is husszú a hajam, hajmosas után ki kell szedni.
21. Lady Lavender (válaszként erre: 19. - Katt2)
dec. 30. 14:32
Befogni vagy leragasztani kell a túlfolyókat.
20. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 14:30

Ha nem tudod elerni a "kanyart" (nem elmelkeszem hogy hivjak, halan szifon), le kell dugni egy hurkapalcat. Rajzeszköz boltben levegt kepni, de a grilles reszlegen szinte ugyanolant kapsz.

Ledugod, csavargatod, amikor megakadt egy kicsit tovabb, és egy undoritó vacskot kihuzol.

Gölénnnyel megcucálni. Háztástási boltokban kapható.

Ha az nem elég lefolyó dugulasra való vegyszer.

19. katt2
dec. 30. 14:21

A LIDLben, vagy a Tescoban van 1 literes, narancssárga flakonos lefolyótisztító.( Biztos másmilyen is jó. ) Este, ha már nem használod a kádat, megvárod, hogy biztosan lefolyjon az összes víz és beleöntesz 2..3 dl-t. Másnap reggel forralsz egy-két liter vizet, egy-két percig hagyod hűlni, majd beöntöd a lefolyóba, lassan. Ha a tetején megjelenik a víz, akkor megvárod, hogy leszivárogjon.Megint öntesz bele forró vizet. Ha nem megy le továbbra sem a víz, akkor engedsz a kádba, kb 12...15 centi vizet. Ha könnyen eléred a lefolyót, akkor egyszerűen elkezded pumpálni wc pumpával. Ha nem, akkor beleállsz a kába. A pumpáról tudni kell, hogy ha csak egyszerűen belenyomod a vízbe, akkor a vízszint felett marad levegő. Amikor elkezded pumpálni, a befektetett nyomás egy része ennek a levegőnek az össszenyomására megy el, tehát a dugulást kevésbé fogja nyomni. A pumpát oldalról kell betenni a vízbe, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. A pumpa nem csak lefelé nyom, hanem amikor visszafelé mozdul, akkor szív is. Tehát, ha a lefolyótisztító fellazította a dugulást, akkor a szmötyi egy része visszafelé is fog jönni, de ezt is simán visszapumpálhatod. Ez a módszer akkor igazán hatásos, ha már egyáltalán nem folyik le a víz, ugyanis akkor hosszú ideig megtartja a lefolyótisztítót és a pumpa is hatásosabb, hiszen a dugulás egész felületét fogja nyomni.

Mosdónál ugyanez a metodika, de ott a túlfolyó lukat be kell fogni, mert ott jön ki a pumpa nyomása és akkor hatástalan lesz.

Ha nem a lefolyónál van dugulás, akkor is lehet ezt a módszert használni, de akkor minden lefolyónyílást be kell tömni valamivel, különben a nyomás azokon jön ki.

Ha egyik sem működik, akkor duguláselhárítót kell hívni, annak van nagyobb nyomású eszközei is.

18. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 30. 14:19
Próbáld meg ecet és szódabikarbóna,nekem bevált!
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook