Beragadt a lefolyótisztító a kádlefolyóba, hogyan tudom kiszedni? (tudásbázis)
Bizony nekünk szétmarta. A szerelő mondta: tilos granulátumot használni, az csak mar, és pénzkidobás. Csak folyékonyat.
Nekünk is egy vagyon a lefolyó tisztítás, az egész rendszer rosszul van kiépítve. A lakáson belüli rendszer mélyebben van, mint az udvari, így nincs meg a dőlés, s visszafolyik.
Ezen is már túl vagyunk az 1 év alatt. 😊
Sósavat csak is jól azellőző fürdőben maszkban szabad beönteni majd amíg dolgozik kimenni, öblíteni szellőztetni.
Semmilyen vegyszert nem szabad felelőtlenül pláne nem egymással használni.
Köszi, ezeken is már rég túl vagyunk 😔
Kb minden tisztítón végig mentem már.
Tiszta pumpával lehet próbálkozni (fellazítani).
Kristályokat el kell felejteni, csak a folyékony megoldások jöhetnek szóba!
Kisebb problémáknál ecet + szódabikarbóna.
Nagyobb problémáknál sósav + szódabikarbóna.
15-30 percet (akár 1 órát) várni, forró vízzel leöblíteni.
[házi megoldás]
Jó a Mr. Muscle is, aki a költségesebb dolgokat szereti.
Ennél is komolyabb eseteknél csőgörény használata.
Van, amikor házon kívül dugul el, mert minden sz*rt leeregettek rajta az évek során (pl. vécénél), olyankor duguláselhárítás, ásás, aknakeresés, minden szóba jöhet. Ha ténylegesen itt van a probléma, az hatalmas meglepetések forrása lehet! Ilyenkor az esetek többségében a szakember jelenléte elengedhetetlen. Van, hogy többen is csinálják. A pelenkától kezdve a borotváig, bárki leeregethet(ett) rajta bármit! Attól függ, hogy honnan jelentkezik az illető!
Ezt nem tudtam, hogy újra jön.:(
Nekünk az udvaron nincs fa, viszont a sövénykerítésünk mellett 1 méterre van egy óriási fűzfa. Nem szeretném, ha kivágnák, már a szomszédokat is "meggyőztem", 5 éve lakunk itt, hát ennyit megér ez a szép fa.:))
Nekünk fagyökér okozott ilyen bajt, még nem is hallottam előtte ilyet!
Ahogy kiszedték, olyan volt, mint egy ló farka, csak lestük. De a szakemberek azt mondták, többször találkoznak ilyennel.
SZUPEEEER!!!
Egy gonddal kevesebb.
Drága nem a mosdó dugult el. A kád. Ezen is már számtalanszor túl vagyunk. 😔 Már slaggal is átnyomtuk a rendszert.
Itt a csövek a ház alatti pincébe futnak ott se tudtuk kibogarászni melyik melyik lehet vagy melyik hova folyik.
A villany beszerelést se akard tudni mi volt itt 🤦♀️ csoda, hogy nem gyulladt ki valami.
2 akna van az egyik a bejárattal szembe 5 m-re a másik a telek hátsó részében 30 m-re úgy fest a 2 akna össze is van kötve egymással.
Sose láttam még ilyen kristályos tisztítót, ahhoz nem tudok hozzá szólni
Viszont ami tapasztalat: két éve dugulás történt, bármit csináltam, pumpa, ecet+szódabikarbóna, mr.musckle stb. nem használt, így hívtam a dugulás elhárítókat.
Hoztak profi görényt, másfél órát kínlódtak, és kiderült, hogy a szomszéd kerítés mellé ültetett orgonafájának a gyökérzete teljesen átszőtte az elvezető csövet.
Azt mondták, ez egyáltalán nem ritkaság családi háznál. A pici gyökérszálak befurakodnak az összeeresztéseknél, és a csőben nőnek szép nagyra.
Nem lepődnék meg, ha nálatok is ez lenne.
Ez az összefolyó, aminek lenni kellene (ilyen rácsos tetejű).
Nálunk dugulás csak szódabikarbónával (400ft/kg), meg ecettel van gyógyítva.
😄padjóját = padlóját
Mi az a mojza? Apjó kenyéjdajabka.
További ajánlott fórumok:
- Rágógumit mivel lehet kiszedni a ruhából?
- 2 hetes penészt konyharuhából hogy lehet kiszedni?
- Hogyan kell egy szobaajtó zárat kiszedni a helyéről?
- Hogyan lehet a ruhákból kiszedni az olaj foltot?
- Segítsetek! A sírógörcs kerülget a legjobb ruháimat épp most tettem tönkre, összemostam, mivel tudnám kiszedni?
- Mi a véleményetek a Tiret lefolyótisztítóról?Az összeset fel kell használni alkalmanként?