Papír képeslapokat küldeni már nem divat (beszélgetés)
15. Lepkepillangó
tegnapelőtt 11:28
Amikor a legkisebb lányom másodikos volt, akkor az egyik adventi feladata az volt, hogy készítsen karácsonyi képeslapokat családtagoknak, barátoknak, amiket aztán fel is adunk. Ez annyira bejött, hogy immáron 17 évesen is az a decemberi egyik programunk, hogy keresgélünk szép képeket, amiket kinyomtatok, vágunk, ragasztunk, verseket-idézeteket gyűjtünk és elküldjük. Nagyon várják már a címzettek, van aki gyűjti is őket.
14. Via Mala
tegnapelőtt 08:37
Amikor még "divat" volt képeslapokat küldeni - bármilyen alkalomra is -, én mindig örültem, ha érkeztek. El is tettem őket, jó volt később nézegetni, ki, mikor gondolt rám. Karácsonykor ki szoktam tenni őket a fa alá és bizony nagyon elérzékenyülök, amikor olvasom a sorokat. Nagyon sokan már nincsenek velünk, de az írásuk kedves emlékeket hoznak elő...Tavaly még küldtem egyet-kettőt, de sajnos már nem teszem. Nem igazán örülnek a címzettek, a tapasztalat szerint, szinte őskövületnek tartanak e szokásom miatt...
13. papája
dec. 31. 16:38
Sajnos már nem kapok és szégyen de már én sem küldök képeslapot, pedig de szerettem valamikor.
Nagyon sok üres képeslapom maradt, mert valamikor rengeteget vásároltam, olyan szépek voltak. Most néha nézegetem. Nem küldöm el, mert már talán nem is értékelné senki, meg egyszerűbb is az elektronikus.
12. teletabby
dec. 31. 15:53
Kár. Én minden évben, idén is a számomra fontos személyeknek kézzel írott, felbélyegzett , postán küldött képeslappal kívánok kellemes karácsonyt, és boldog új évet. Nekem, és szerintem nekik is fontos, hiszen viszonozzák. Nem mondom a postán furán néznek főleg a fiatalabb korosztály, de a mosoly az arcukon pozitív visszajelzés 😀 emlékezés a nem is olyan régmúltra, a digitális világ előttire...
11. Csicsi25
dec. 31. 15:06
Évek óta nem élünk ilyesmivel. Gyorsabb az e-mail, messenger vagy telefon, esetleg egy sms, bár ez utóbbi is lassan kikopik a szokásból.
10. xochipilly (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
dec. 31. 13:15
Igen, a testvérem minden évben küld Írországból, a család több tagjának. ☺️ Idén is nagyon szépet kaptunk.
9. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
dec. 31. 12:40
Karácsonyra ajándékot küldtem a családomnak. De a születésnapokra szoktam küldeni képeslapot.
8. Ditti16
dec. 31. 11:54
Én minden évben küldök és kapok is még midig.
7. tumbo2
dec. 31. 10:32
szerintem itt a postán nem is lehet kapni,mint,ahogy bélyeget sem.
6. birebora
dec. 31. 10:30
Nem küldtem, nem kaptam csak elektronikusat.
5. Panna.33
dec. 31. 08:46
Kettőt kaptam.
Van egy csoportunk, ahol minden évben kisorsolja a gép, hogy ki kinek küld.
4. Piroska52 (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
dec. 31. 08:33
Igen, egyet kaptam.
Egy kedves hoxás beszélgetős társtól.
Egy másiktól meg karácsonyi hópelyhet.
3. globus (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
dec. 31. 08:27
Igen, 5 db-ot.
Régebben 11 volt, sajnos különböző okok miatt kiestek. Leginkább meghaltak...
2. zsoffka002
dec. 31. 08:13
1-et kaptam, és 1-et küldtem! Ez a "tradíciónk" a unokaöcsimmel évről-évre.....
dec. 31. 07:49
Idén már csak egy hagyományos karácsonyi lapot kaptam. Sajnálom, mert ki szoktam őket tenni. Ti kaptatok?
További ajánlott fórumok:
- Mikortól lehet elkezdeni szétküldeni a karácsonyi képeslapokat?
- Szeretném megtudni, hogy az iwiwre lehet képeslapot küldeni?
- Nem lehet küldeni képeslapot úgy, hogy ne tudják a feladót?
- Tudok-e képeslapot küldeni itt a Hoxán, ha nem tudom az E-mail címét?
- Képeslapküldés! Hogy tudok képeslapot küldeni "házon belül"?
- Tudna nekem valaki egy használható oldalt ajánlani, ahonnan zenélős-mozgós születésnapi képeslapot tudok küldeni?