Savanyúkáposztával töltött alma recept
A Savanyúkáposztával töltött alma hozzávalói:10 dkg sertés karaj
5 dkg savanyú káposzta
4 nagy alma
4 szem borókabogyó
negyed teáskanál pirospaprika
1 pohár tejföl
2,5 dl sör
A Savanyúkáposztával töltött alma elkészítési módja:
A húst és a savanyú káposztát apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, kalapját levágjuk, magházát kiemeljük, és még kissé kivájjuk. Elkészítés: A borókabogyót szétnyomjuk, összekeverjük a hússal, káposztával, a pirospaprikával, a tejföllel, és beletöltjük az almákba. A töltelékre 1-1 teáskanál tejfölt öntünk, és rátesszük az almák kalapkáját. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sört egy tűzálló tálba öntjük, beleültetjük az almákat, lefedjük a tálat, és kb. 35 percig sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük az almákat, a visszamaradt levet elkeverjük a maradék tejföllel, ha kell, kissé besűrítjük. Az almákat a szósszal tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 24. 08:10
A savanyúkáposztával töltött alma elkészítési módja és hozzávalói.