Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Ecetes hal recept

Ecetes hal recept

Az Ecetes hal hozzávalói:
bármilyen hal (én ponttyal készítem) só
cukor
hagyma
babérlevél
egész bors
ecet
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa
zsiradék a sütéshez


Az Ecetes hal elkészítési módja:
A halat bepanírozom és zsírban (ki miben szereti) szokásos módon megsütöm. Egy jól zárható edényben lerakok egy sor megpucolt és karikára vágott hagymát (egy sor kb. egy fej hagyma), utána egy sor kisült halat, így rétegezem. Mikor ez kész, vizet forralok cukorral, sóval, babérlevéllel, borssal - mintha savanyúságot készítenék -, a végén teszem bele az ecetet. Mennyiséget azért nem írok, ki milyen édesen, savanyúan, sósan szereti. Azért az ecetnek dominálni kell! Még így forrón ráöntöm a halra, és mehet a hűtőbe érni. Minél tovább érik, annál finomabb.


Kategória: Halas ételek receptjei


Az ecetes hal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook