Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Savanyú káposztát készítek, mert amit a csarnokban árulnak... fórum

Savanyú káposztát készítek, mert amit a csarnokban árulnak... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3 4
96. supin
nov. 14. 11:18
Mi is.
95. Plútó00777 (válaszként erre: 94. - Józsibirka)
nov. 13. 15:51
És finom is lesz.
94. Józsibirka (válaszként erre: 93. - Plútó00777)
nov. 13. 15:27
Az húdejó
nov. 13. 15:22
Nálunk már pihen az 50 literes hordóban a pincében.
nov. 11. 13:58
Vettem a csarnokban káposztát, de pihentetem kicsit, majd holnap legyalulom. Ma még datolyaszilva aszalás lesz. Most jöttem haza, igyekezni kell.😀
91. Józsibirka (válaszként erre: 90. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 14:13
😄
90. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 88. - Józsibirka)
nov. 10. 14:12
Közöd?
89. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 87. - Globus)
nov. 10. 14:12

Elképzelhető hogy nem fér bele 5 kg. Pééen most keresgéltem ez ügyben mert nem tudtam mikor jössz, és azt találtam, 3 kg fér az üvegbe. majd gyalulok többet, ami megmarad ledinsztelem. Ja, nagyon finom!

Most hogy Gineppet fogyasztok, a feltalálója azt javasolja hogy ilyesmit meg joghurtot reggel együnk, a Gineppet meg este vegyük be. Megszenvedem hogy napközben nem ehetem a káposztát.

nov. 10. 14:04
Mibe bízol még....húú...
87. globus (válaszként erre: 86. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 14:02
Úgy emlékszem, 5 kg, ami nem fért bele, ezért hogy le tudjam nyomatni, külön töltöttem egy literest.
nov. 10. 13:22

Hétfőn veszek káposztát, most én is 5 l-es üveggel készítenék. A hűtőbe nem fér, de a kamrában 8-10 foknál már nem lesz több, így ott fogom tartani.


Hány kiló ment nálad az 5 l-es üvegbe?

85. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 84. - Globus)
okt. 15. 18:47
Nekem is nagyon le szokott apadni a leve. Akkor teszem hűtőbe, mikor ennyire leáll. 7,8,9 nap. Az se baj ha kint marad még néhány napot, erőteljesebb lesz az íze. Veszek ki egy kicsit belőle, erősen kinyomom. A káposztát elcsemegézem, a lét visszatöltöm az üvegbe. Épp hogy ellepi a káposztát, de jól van az. Az se baj ha néhány napig nincs rajta lé, hisz hűtőben tatjuk, nem lesz baja.
84. globus (válaszként erre: 83. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 15. 18:12
Nincs több víz rajta. Te is betetted a hűtőbe, kb hányadik napon?
83. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 82. - Globus)
okt. 12. 15:03
Nem is mindig látszanak buborékok, de az szembetűnő kell legyen hogy több víz van rajta mint mikor üvegbe raktad. Ha megnyomod a tetejét sok bubi felszökik. Minimum 20 fok kell neki, kint már nincs annyi. be kéne vinni, mert az már leállt ha kint van de még nincs kész.
82. globus (válaszként erre: 80. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 12. 14:58

Nem látni, hogy dolgozna, de még változott az íze, savanyodik. Illata jó, a kicsit barnásabb tetejét leszedtem, mielőtt kivittem, szép fehér, ropogós. Azért kell neki idő, 5 nap alatt nincs készen.

Kedden érek rá újat indítani, ezt 25-én kis menyemnek adom. Arra tuti, hogy tökéletes lesz.

okt. 12. 14:45

Én tegnap betöltöttem a 3. üveget is mert 1-et már majdnem megettem. Félek nem lesz mire hazajön fiam.

Most tettem befőttes üvegbe káposztával vegyesen leveleskelt. Jól néz ki a fehér és sötétzöld szín együtt. Biztos finom lesz. :)

80. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 78. - Globus)
okt. 12. 14:43
Ahogy kivitted az erkélyre nem állt le a forrása?
okt. 11. 10:15
Itt egy jó ok a sok közül, amiért érdemes fermentálni: [link] Akit e miatt se lehet rávenni, azt sehogy. 🙂
78. globus (válaszként erre: 76. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 10. 19:12

Dominókat kapkodom fel, és bakancslistázok, az egy másik oldal.

Eszegettem belőle, de még korai. Biztosan jó lesz.

okt. 9. 15:52
Látom hogy többször is a fórumon vagy. Mi az oka hogy nem válaszolsz? Megbántottalak?
okt. 9. 07:45
Globus, hogy sikerült a fermentálás?
75. globus (válaszként erre: 74. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 4. 20:38
Én sem tudok mást, ami vízálló, szagzáró, aromatartó stb. stb. ☹
74. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 63. - Globus)
okt. 4. 15:15
Holnap sütök fagyóba tevős káposztát. Nem tudom kisebb dobozokba, vagy zacskóba tegyem az adagokat. Annyit olvastam már a műanyagféleségek ártalmairól, hogy viszolygok tőlük, de pillanatnyilag nincs más.
okt. 4. 14:58

Az esőszünetben elbuszoztam káposztáért. A sárgarépa is akció a pennyben!


Az első üveg káposztám hamar el fog fogyni mert még újdonság, ha kiürül az üveg a következő tetejére nem műanyag leszorítót teszek, hanem répacsíkokat a fedő levél tetejére.


Megkívántam a káposztát, kivettem a hűtőből, úgy lement a leve hogy el se lepi a káposztát. Eggyel több ok hogy szedjek le belőle.

Jelentem, 1 hetes káposztát bátran lehet ételhez használni. Nagyon finom.

72. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 71. - Globus)
okt. 4. 11:10
Ilyen: [link] 3 fokozatú, 1-2-3mmes csíkot/szeletet vág. a 2-eset használom, a tetejét eldobtam még új korában. Sok éves már, nem megy ki az éle. Kínai kacatosban is tudsz venni, lehet még olcsóbban.
71. globus (válaszként erre: 70. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 4. 11:05

Oké, hasznos gyakorlati tipp.

Milyen gyalud van? Nálam csak kés. Zöldségaprító kényelmes, gyors, vékony szálú is, csak rövidek, nem baj.

70. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 69. - Globus)
okt. 4. 10:57

Nekem az éjszakán át lesózva tartott káposzta nem roggyan meg eléggé, szinte semennyire. Ezért álltam át arra hogy gyalulás után mindjárt átgyúrom hogy azonnal legyen leve. Jól átforgatom, mikor feküdni készülök megint átforgatom és reggelig figyel egy nagy konyharuha alatt. Reggel könnyedén, csak kissé megnyomkodva üvegbe rakom, lesúlyozom és ennyi.

Gyalulás előtt tegyél félre 1 levelet, amit majd a tetejére teszel. Ezt is takarja majd a lé, úgy nyomasd le.

69. globus (válaszként erre: 68. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 4. 10:49

Maga a sóban állás is kicsit megroggyantja.

Alig várom, hogy kész legyen, csak már kezdeni lehetne.

68. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 67. - Globus)
okt. 4. 10:46
Én a forrázás kiváltására használom a gyúrkászolást. Gyorsan megtörik és puhul, nem is számít plusz munkának. Így jó, és úgy sem rossz.
67. globus (válaszként erre: 66. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 4. 10:42
Én szoktam készíteni ecetes típusúból a leforrázott változatot, az is jó. De nem télire, csak úgy eszegetni 1-2 heti mennyiséget. Az elkészített salátalevet felforralom, ráöntöm, kihűl, és már jó is. Nem lesz főtt, csak kicsit kevésbé ress.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook