Savanyú káposztát készítek, mert amit a csarnokban árulnak... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Elképzelhető hogy nem fér bele 5 kg. Pééen most keresgéltem ez ügyben mert nem tudtam mikor jössz, és azt találtam, 3 kg fér az üvegbe. majd gyalulok többet, ami megmarad ledinsztelem. Ja, nagyon finom!
Most hogy Gineppet fogyasztok, a feltalálója azt javasolja hogy ilyesmit meg joghurtot reggel együnk, a Gineppet meg este vegyük be. Megszenvedem hogy napközben nem ehetem a káposztát.
Hétfőn veszek káposztát, most én is 5 l-es üveggel készítenék. A hűtőbe nem fér, de a kamrában 8-10 foknál már nem lesz több, így ott fogom tartani.
Hány kiló ment nálad az 5 l-es üvegbe?
Nem látni, hogy dolgozna, de még változott az íze, savanyodik. Illata jó, a kicsit barnásabb tetejét leszedtem, mielőtt kivittem, szép fehér, ropogós. Azért kell neki idő, 5 nap alatt nincs készen.
Kedden érek rá újat indítani, ezt 25-én kis menyemnek adom. Arra tuti, hogy tökéletes lesz.
Én tegnap betöltöttem a 3. üveget is mert 1-et már majdnem megettem. Félek nem lesz mire hazajön fiam.
Most tettem befőttes üvegbe káposztával vegyesen leveleskelt. Jól néz ki a fehér és sötétzöld szín együtt. Biztos finom lesz. :)
Dominókat kapkodom fel, és bakancslistázok, az egy másik oldal.
Eszegettem belőle, de még korai. Biztosan jó lesz.
Az esőszünetben elbuszoztam káposztáért. A sárgarépa is akció a pennyben!
Az első üveg káposztám hamar el fog fogyni mert még újdonság, ha kiürül az üveg a következő tetejére nem műanyag leszorítót teszek, hanem répacsíkokat a fedő levél tetejére.
Megkívántam a káposztát, kivettem a hűtőből, úgy lement a leve hogy el se lepi a káposztát. Eggyel több ok hogy szedjek le belőle.
Jelentem, 1 hetes káposztát bátran lehet ételhez használni. Nagyon finom.
Oké, hasznos gyakorlati tipp.
Milyen gyalud van? Nálam csak kés. Zöldségaprító kényelmes, gyors, vékony szálú is, csak rövidek, nem baj.
Nekem az éjszakán át lesózva tartott káposzta nem roggyan meg eléggé, szinte semennyire. Ezért álltam át arra hogy gyalulás után mindjárt átgyúrom hogy azonnal legyen leve. Jól átforgatom, mikor feküdni készülök megint átforgatom és reggelig figyel egy nagy konyharuha alatt. Reggel könnyedén, csak kissé megnyomkodva üvegbe rakom, lesúlyozom és ennyi.
Gyalulás előtt tegyél félre 1 levelet, amit majd a tetejére teszel. Ezt is takarja majd a lé, úgy nyomasd le.
Maga a sóban állás is kicsit megroggyantja.
Alig várom, hogy kész legyen, csak már kezdeni lehetne.