Savanyú káposztát hűtőben, vagy fagyasztóban tároljam? (tudásbázis kérdés)
Így van. A töltöttkáposzta felénk is fejes édeskáposztából készül. Rizs + darált hús összekeverve és betöltve az abált káposztalevelekbe. Főzési idő 3/4-nél nyakon öntjük egy üveg paradicsommal.
Az édeskáposzta fejek is hónapokig elállnak hűvös (de nem fagyos) száraz helyen.
Csak megjegyzem, h ha valaki akar egész fejet savanyítani, akkor kel nagyobb, legalább 15-literes.
A természetes erjesztéssel készűlt savanyú káposzta sokáig eláll, nem kell hűtőbe/fagyasztóba tenni. Régen hűtő nem is volt.
Mielőtt a feleségem elhúnyt, minden évben csináltam párszor, magunknak is, meg a barátainknak is.
Most már csak ritkán szórakozok vele, ilyen edényt használok fahordó helyett. Gyerekkoromban sokat tapostam, Anyám kérdezte h tiszta-e a lábam, Apám válasolt, h az lesz mire készen leszünk.
Savanyú káposztás töltött káposztát mi meg sem esszük.
Èdeskáposztával csinálom ès sűrìtett paradicsommal nyakon öntve.
Nekünk ez az igazi.
Nagyon finom télen a kovászos káposzta is. Lehet laskára vágva, de darabosan is, leveleket is. Nagyon sok zöldséget lehet kovászolni. A nővérem a répán kívül még zöldbabot is kovászolt.
Remélem jó lesz a káposztád a jövő héten is. Én kedden gondoltam megvenni, mert azért az igazi töltött káposzta a savanyúból az igazi. Sokan a levelet édeskáposztából, abálva használják.
Köszönöm! Igen, tudom mi a különbség a savanyú és a savanyított káposzta között.
Az enyém házi, hagyományosan készült savanyú káposzta. Azt nem mondom, hogy igazi, mert minden tájegységnek meg van az "igazija".
Kovászolni csak nyáron az uborkát szoktuk. A töltött káposzta pedig valóban be van töltve a káposztába.:)
A káposztát éppen az eltarthatósága miatt savanyítják. Régen a házaknál begyalulták hordókba és raktak közé egész fejeket is.
A savanyított káposzta hűvös helyen hetekig eltartható.
Péntekig nem lesz semmi baja a hűtőben.
A fagyasztás csak ártana az állagának.
Így igaz. Semmi baja nem lesz 1-2 hétig a hűtőben.
Hosszabb távra már érdemes lefagyasztani és a felhasználás előtti estén áttenni a hűtőbe, hogy lassan olvadjon fel.
Mert a zöldségesnél hány napig, hétig tárolják a polcokon. Még csak nem is normál hűtőben.
Akár fehér káposzta, akár hordós, minimum 1-1,5 héten át nyugodtan tárolom a normál hűtőben. Még soha nem ment tönkre nálam.