Hogyan kell savanyító edényben csalamádét elrakni? (tudásbázis)
en felszeletelem a kovetkezo dolgoka hozza eloszoris-
voroshagyma,sreapa,paproka,zold vagy feligerett paradicsom,es fejeskaposzta
utana lesozom es allni hagyom 24 orat.
majd kifacsarom a vizet beloluk,s majd keszitel ecetes-cukros saliontethez valo levet .uvegbe rakom a csalamadet es raontom ezt az ecetes--cukros levet,tartositoszert sose teszek bele,de hutobe tarolom es kb fel evig elall gond nelkul.
Bocsi, most találtam vissza. Gondolom, már elkéstem a válasszal, de leírnám a saját receptem.
-1,5 kg paprika (sárga, piros)
1,5 kg uborka
-0,5 kg hagyma
Ezt szeletelve felaprítjuk.
A léhez: 40 dkg cukor, 3 dl 20%-os ecet, 8 dkg só, 1 kávéskanál borkénpor. Összekeverjük. A zöldségekre öntjük.
Víz nem kell bele! Rövid időn belül saját levet enged, ez rajta marad a csalamádén.
Én nem méricskélem a zöldségeket halálpontosan. Pár deka ide-oda, nem számít :) Uborkát legutóbb nem tudtam tenni bele, helyette zöld paradicsomot használtam. Nagyon finom, nem romlik meg. Csak arra kell ügyelni, hogy mindig tiszta eszközzel nyúljunk bele.
Mindegy, miben teszed el.
Van a dobálós savanyúság, amibe mindent lehet tenni, egészben kerülnek bele a zöldségek, előre elkészített alaplébe.
Valamint a vegyes vágott, ezt apróra szecskázzuk és nincs benne víz.
Melyikre gondoltál?
További ajánlott fórumok:
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Egyik ismerősöm mesélt egy édes süteményről, amit gyerekkorában evett. Annyi rémlik, hogy rímel a csalamádéra. Tudjátok mi lehet az?
- Pácolni csak műanyag edényben szabad?
- Miért mondják azt hogy csak ősszel jó el rakni a csalamádét? Ha most teszem el mi baja lehet?
- Alumínium edényben lehet főzni? Nem mérgező?
- Ti hogyan raktok be ubit üvegbe télire? olyan csalamádészerűre gondolok, ami össze van vágva .