Alumínium edényben lehet főzni? Nem mérgező? (tudásbázis)
Ma márt minden káros,mindentől rákot lehet kapni.
Ne használjunk alufóliát , zacskós tejet se igyunk. Mikrót, mobilt, ki kell vágni az ablakon. Internetezni sem szabad, villany sem jó, sőt főzni sem szabad vele. Apucinak a dobozos sört sem szabad inni.
most lehet, hogy meg foglak lepni, de beletrafáltál, a teflon se jó:D
azt meg, hogy ki mibe halt bele 100 évvel ezelőtt, nem igen hiszem, hogy tudod:)
Én nem tudom ki hogy van vele,de most mindenféle őrületet kitalálnak. Érdekes,hogy 100 évig senki nem halt meg azért mert alu.edényben főzött,sőt minden közétkezésben,éttermekben stb.csak ilyen edényt használtak.
Miért? az a könnyű,bevonatos , teflonnak reklámozott edények véletlenül nem alum.-ból vannak ? vagy még abból sem,hisz még a rozsda is kijön rajta,de sok mindent nem értek,de szerintem nem velem van a baj.
főzni szerintem lehet, de tárolni TILOS benne.
Éttermekben is ebben főztek,főznek, bár nem lenne szabad.
Nekem ugyan nincs ilyen edényem, de engem is érdekelt volna, hogy mi a helyzet, mert tudtommal is káros anyagok szabadulnak fel belőlük.
Mondjuk a gugliban is utána lehet nézni.
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a nemrég közzétett "mérgező táplálékkiegészítők" listáját? Hol lehet elolvasni?
- Fikuszt megharapdálta a gyerek. Lehet valami következménye? Mérgező?
- Tudnátok segíteni abban, hogy mivel lehet megtisztítani az aluminíumot a tűzhelyen, amire ráégett az étel?
- Mázas cserépedényben/kőedényben lehet kalácsot sütni? Tapasztalatokat szeretnék.
- Ismeritek az Aluminium márkájú férfi parfümöt? Hol lehet kapni és milyen áron?
- Fehér köpenyből hogyan lehet eltüntetni az aluminium által okozott foltokat?