Fikuszt megharapdálta a gyerek. Lehet valami következménye? Mérgező? (tudásbázis kérdés)
ugye hogy nemlet baja?mérgező,de azért nem leánder ez:)de a növénnyel mit csináltál?
difenbachia... én is így jártam vele tavaly, mikor ültettem(( megijedtem, hogy agyvérzést kapok, mert nem tudtam, hogy mikor véletlen letörtem a levelét, akkor a hozzám érő nedve megszárad, illetve azt tudtam, csak azt nem, hogy miután kb negyedóra múlva a kézfejemmel megtöröltem az izzadó arcomat, akkor feloldódott, és mérgező ráadásul(
Örülök nektek,szerencsétek volt,most meg azt a fikuszt tedd valami elérhetetlen helyre,de nem csak a fikusz lehet veszélyforràs.Az enyém a legutobb a baràtnöm cigarettàs dobozàbol kiszedte a cigerattàt,még szerencse hogy idöben észrevettem....Ebben az idöszakban mindent dugni,ragasztani,zàrni kell:)
Örülök neki, hogy minden rendben. Igen egy mérgező virágnak addig nincs helye a szobában, míg a kicsi meg nem érti, hogy Nem Szabad hozzá sem nyúlni!
Sziasztok! Ma reggelig semmi nem történt, nem hányt, nem ment a hasa sem, éjszaka is csak enni kellt fell, most is vigyorog. Arra döntöttem hogy itthon figyelem és bármit észre veszek rajt beviszem 5 perc alatt, de semmi nem látszott rajta. ittatam vele vizet is ahogy írták. Azért nem vittem be, mert több ismerősőm amikor bekerült a gyerek kórházba más nyavalyákat is összeszedtek. Röviden ennyi. Köszi hogy írtatok. Ez az egy virág van a földön mert hosszú, de száműztük.
Jó reggelt!
Érdekelne mi lett a babával, ugye minden rendben?!
Én is ezen vigyorgok épp.:)
:):)Azt hittem azt irod:TEDD MAGADRA....félreolvasva.Igen jobb ha magasabbra teszi.Remélem jol vannak.
A fikusznak semmi baja nem lesz :)
tedd magasra a növényeket-szinte mindegyik mérgező.
nálunk is fent voltak-így csak a szúnyog irtó lapkát sikerült neki szájába venni-szerencsére akkor az már használt volt-de beparáztatott rendesen,pedig nem lett baja.
remélem jól vagytok!
Van az a másik faszerű szobanövény,aminek nagy levelei vannak és fehér.-zöld kombinációban van a színösszeállítása a levélnek.Na azt a szomszéd gyerek megrágcsikálta és kifordult a szája és folyt taknya nyála úgy elzsibbasztotta.
Na, van valami újság? Hogy van a pici?
Akkor az anyatejes babákat ilyenkor éheztetni kell? Nem kötekedés...csak kérdezem...:-)
Akkor a fórumindítónak nem szabadott volna megszoptatni a kicsit?!
Nem tilos a víz, csak azért írtam, mert az én fiam ennyi idősen NEM ITTA meg a vizet. Kicsit sem, nemhogy sokat!!!
Nem sértődtem meg. Aki kizárólag anyatejjel táplálta gyermekét 6-7 hónapig, az érti úgyis miért írtam.
Köszi , azt hiszem egyelőre figyelem, és ha fel kell, akkor beviszem, meg addig is adok nek i vízet..
persze, hogy az anyatej is...
Hívd fel a klinikát! Mondd el mi történt, aztán ők majd segítenek. Ez a legegyszerűbb. Ők mégiscsak dokik, mi meg csak "civilek" akik próbálnak segíteni...
azonnal kimostam a száját me g a keézét is meg mostam, ez már kb. két órája történt. csak nem tudom hogy mennyi időn belül kellene hogy jelentkezzenek a tünetek, mert persz egyedül vagyok, a férjem vidéken dolgozik. Tanácstalan vagyok, mert ha a klinikára beviszem, ott sokszor több ragályos betegséget össze lehet szedni.
Miért? Egy hat hónaposnak miért "tilos" a víz?
Ezzel az erővel azt is kérdezhetnéd, hogy egy 6 hónaposnak gyógyszert???? (ha szükséges beadod, nem?)
Ha víz kell a mérgezésre, akkor vízet kell adni, ez most nem kívánságműsor!!!!!
(nem bántásból írtam, nem megsértődni)
Az orvos azt mondja vigyem be megfigyelni, nem csinálnak vele semmit, mert kicsi.
NEm délelőtt nem aludt, így most ezért is aludni kellett már minden féleképpen,
szopott, és utána ültem a gép elé hogy mérgező e ez a növény
Egy 6 hónaposnak? A fiam ennyi idősen SEMMI mást nem fogadott el, csak cicit!!! Mondjuk nem is csócsált fikuszt...:-P
Így van! SOk-sok vízzzzzzzzzzzzz
A pici ette meg vagy a nagy? Gondolom a kicsi...:-S
Szopizik még? Ha igen, akkor a sok tejci biztos segítene...
A fikusz mérgező, hívd fel a gyerekorvost, hogy mi a teendő. Nevelőanyám csak attól feldagadt, hogy a kezére folyt a nedve, amikor levágta a levelét:-(
ja!! és nehogy tejet adj a gyereknek!! láttam, hogy valaki ezt javasolta!! a tej az egyik olyan anyag,ami a növényi mérgek felszívódását gyorsítja!
További ajánlott fórumok: