Hétköznapi fordulat, meglepő változás. Mindennapi következmény? (beszélgetős fórum)
köszönöm,nem lettem tőle boldogabb,de azért kicsit jobb..
Sajnálom nagyon a húgodat is,neki is egy ilyen példányt sikerült kifognia...
akkor állítsd sarokba. Jobb megoldást így én se tudok, ha magától ennyire nem hajlandó. Mondjuk menj el egyedül a piacra :)
Kénytelen lesz felnőni a feladathoz önként, hisz a gyerek kettőtök felelőssége, neki is kötelessége foglalkozni vele!!
Ha vészhelyzet adódik,be tudja pelenkázni,meg megetetni,de magától nem hajlandó.És olyan rossz érzés,amikor a saját édes,kicsi lányát erőszakkal kell a kezébe nyomni,úgymond tukmálni ....
Hétvégenként pedig,amikor kérem,hogy menjünk le hármasban,legalább a piacra,hogy mégis,legyen vmi értelme is a számára,olyan hisztit vág le,mint egy 12 éves kamaszfiú,hogy ő nem,nem akar...legfeljebb,ha valami szaftos húsra vágyik,akkor lehet rávenni,mert persze a hülye kis felesége a húsvételhez nem ért...
Esetleg hétvégén csinálhatnátok együtt a babával a pelenkázás..stb. , mutatnád neki hogy mit hogy kell csinálni, és megpróbálhatná egyedül is úgy, hogy ott állsz mellette. Talán az biztonságot ad neki és előbb-utóbb már meri úgyis ha nem állsz ott.
Valahogy be kell őt vonnod, de talán nem úgy hogy rögtön a mélyvízbe dobod.
Persze ha ez nem megy, akkor marad a "drasztikus" megoldás, otthagyod őket együtt-egyedül....:)
Szia Kanálka!
Nekem nem volt ilyen problémám, mert a férjem amíg kisbabák voltak a gyerekek, jobban bánt velük mint most.:) ( most 8 és 10 évesek, és mivel a fiam kiskamasz lett, az apja nem tud vele mit kezdeni, nem tudja hogyan kezelje a dolgot.) Viszont amikor a lányom megszületett, már 1 hetesen egyedül hagytam őket azzal, hogy Én elmegyek a kisfiúval sétálni, játszani, stb. Feltalálta magát. :)
A húgomnak most fél éves a babája és hasonló helyzetben van mint Te. Nagyon szeretett volna babát, és nagyon nehezen jött össze. Csakhogy akárhogy is szereti az anya a gyermekét, mégsem olyan egyszerű egy babával otthon.:( A húgom is ki van akadva, hogy a férje nem úgy veszi ki a részét a dolgokból ahogy kéne. Nyilván jogosan. De azért valamit mindenkinek el kell fogadnia: a legtöbb pasi csak akkor tud valamit kezdeni a gyerekkel, ha már játszani is lehet vele. A férfiakban nincs olyan ösztönös cselekvés mint a nőkben. És ez tény.Persze ez nem jelenti azt, hogy nem szeretik a babát. Őket leginkább tanítani vagy rávezetni lehet. Próbálj nyugodt körülményeket teremteni és akkor elmondani neki, hogy most már két ember iránt is felelős, úgyhogy ideje gyakorolni és túl lenni az " anyuci által biztosított kényelmen ". Érted és a kislányáért. Valamit vállajon be, valamit segítsen és próbálja megérteni a kislányát. Elvégre neked sem mondja el a bab, hogy most éppen miért ordít. :) Vagyis ezzel az erővel Ő is kitalálhatja. :) Én a húgomnak a következő javaslatot tettem: mondja meg a férjének, hogy nagyon siessen haza, mert elmegy regenerálódni. Fodrász, kozmetikus, manikűrös, masszőr stb. És ne is próbálja hívni, mert ki lesz kapcsolva.:)A férjednek is meg kell értenie, hogy kimerülten nem tudod a babának a legjobb feltételeket és ellátást biztosítani. A húgom már fél-fél órákra otthagyja naponta ( elmegy sétálni ) hogy legalább kicsit kitisztuljon a feje. És nagyon helyesen teszi. A baba közelebb kerül az apuhoz, és az apu közelebb kerül a kislányához...mégha ez eleinte nehézkes is, idővel ragaszkodni fognak egymás társaságához.:)
Szerintem is egyszerű és úgy írta le hogy mindenki értse.
Ehelyett kapot hideget-meleget olyanoktól akik,ahogy te mondtad,lehet h soha nem voltak ilyen helyzetben...
Nem kötünk beléd. Én csak azt mondom, hogy lehet megijedt a pici babától és ha vele nem akar aktívan foglalkozni (fürdetés, etetés), akkor találhat más módot, arra, hogy segítsen neked. Szerintem mindenki megérdemli, hogy segítsen a pasi, ha mást nem hétvégeken.
Ha pedig az a bajod, hogy egyáltalán nem foglalkozik a babával, akkor megértelek. De mondd el neki, hogy nem várod, hogy tisztába tegye, elsőre az is nagy lépés, ha tologatja a babakocsit, vagy gügyög neki a kiságy felett.
én meg úgy értelmeztem ha nem is segít a házimunkában, legalább maga után rendet tarthatna, és foglalkozzon a gyerekkel.
de a megoldás nem tudom mi lenne, ha kérésre se teszi meg.
nem egészen ezt mondta a legelején.
Vagy velem van a baj. Én teljesen úgy értettem, hogy az a baja, hogy sok a feladata ami rá hárul, ezért szeretné ha a férj is csinálna valamit, de hogy meg ne erőltesse magát, ezért nem házimunkában, hanem gyerekezésben...
Ahányan vagyunk, annyiféle értelmezés ezekszerint.
Talán kezdem kapsgálni a dolgot :)
Tehát: neked nincs bajod a takarítással..stb, ami munka rád hárul most.Megoldod a feladatot, mint bárki más. Csak annyi a baj, hogy férjed nem foglalkozik a gyereketekkel és ezen szeretnél változtatni. Ugye?
Vagy még mindig nem értem....
Szerintem amúgy lehet tényleg az a baj, hogy a pasik beijednek egy kis síró-pityogótól és nem tudnak vele mihez kezdeni. Ez talán megváltozik hamarosan, ha a baba már kicsit aktívabb lesz 1-2 hónap múlve.
hajni1981 jól lát meg dolgokat.
A baba előtt is ilyen volt?
basszus!!
akkor itt alapjaiban van a gond...
És nem tudna Ő elmosogatni esetleg és összeszedni a csokipapírt?