Pácolni csak műanyag edényben szabad? (tudásbázis)
23. d41005143d
2014. ápr. 5. 12:30
muanyag nem jo,uveg,vagy porcelain jo.
22. pintyőke72
2010. júl. 30. 20:12
Ne pácolj és ne melegíts műanyagban.
21. Ncilány
2010. júl. 30. 16:48
Hát igen a fűszereknek van bukéja. Jó ötlet, és akkor biztosan nincs benne más beütés.
20. Ritapam
2010. júl. 30. 12:15
igen, ezeket csak pácolásra használom. 3 van, ált. ennyi féle fűszerezésűt csinálok. rá is írom melyik milyen, mert hiába mosom el, mégis érzik a "szaga".
19. Ncilány
2010. júl. 30. 11:49
Grillgyújtóval nem volt dolgom. De ha 2 hasonlítom, inkább a műanyag edény.
Kinevezted az egyik ilyen edényt csak erre a célra?
18. Ritapam
2010. júl. 30. 11:27
én 3 éve műanyagban pácolok, teteje is van, nem veszi át a többi cucc a hűtőben a szagát... miért nem jó a műanyag?
nem rosszabb mint a grillgyújtó folyadék, ami végül is lakkbenzin...
17. a14deb9047
2010. júl. 30. 09:59
Üveg vagy percelán a legalkalmasabb!!
16. Ncilány (válaszként erre: 7. - Zsu1984)
2010. júl. 30. 09:38
Ha pillanatnyilag csak zumáncos edényed van, igen inkább abba mint műanyag.
15. malkata
2010. júl. 30. 09:28
Műanyagban nem szabad pácolni, üveg vagy porcelán tálban nyugodtan.
14. baloghany (válaszként erre: 12. - Zsu1984)
2010. júl. 30. 08:54
Ha puhára akarod a csirkemellet pácold tejbe ( abba rakd a fűszereket). Én is neten olvastam azóta csak tejbe pácolok. Ha van idő akkor ha rántott szeletet csinálok akár csirkéből akár sertésből tejbe áztatom.
13. baloghany (válaszként erre: 1. - Zsu1984)
2010. júl. 30. 08:51
12. zsu1984 (válaszként erre: 11. - C33bd8536b)
2010. júl. 30. 08:31
csirkemellet
11. c33bd8536b (válaszként erre: 7. - Zsu1984)
2010. júl. 30. 08:26
Jó a zománcos lábas is. Amúgy mit pácolsz?
10. zsu1984
2010. júl. 30. 08:26
Köszönöm a válaszokat, így legalább nyugodtan kezdek hozzá:)
9. c33bd8536b (válaszként erre: 1. - Zsu1984)
2010. júl. 30. 08:25
Amiben főzöl, vagy élelmet tárolsz, bármiben pácolhatsz. Nem savat használsz a pácoláshoz!
8. Pndi (válaszként erre: 5. - Ff36256613)
2010. júl. 30. 08:24
Nagyanyám mindig kiskádban pácolta a sonkát. (fémben).
7. zsu1984 (válaszként erre: 4. - 2104cc91e8)
2010. júl. 30. 08:22
Még eléggé hiányos a konyhai edényzetem, zománcos lábasra gondoltam.
6. kisnejulcsi
2010. júl. 30. 08:20
Sztem , igen , nem marja szét az ecet - ha van a pácban és nem veszi át a fém szagát......-ízét !
de lehet nylonban is :)))
5. ff36256613 (válaszként erre: 1. - Zsu1984)
2010. júl. 30. 08:19
Hát az biztos, hogy a műanyag az jó. Fémben nem ajánlott, talán, ha speciális. /Hogy ne marja le az esetleg pácban levő savas anyag)
4. 2104cc91e8
2010. júl. 30. 08:19
Én csak üveg (jénai!!) edényben szeretek pácolni!!!
Annyi rosszat hallani manapság a műanyagokról, hogy Én nem kísérletezek vele!!!
Te miben szeretnél pácolni??
3. zsu1984 (válaszként erre: 2. - Andrea0223)
2010. júl. 30. 08:18
Ez igaz, erre nem is gondoltam!
2. andrea0223
2010. júl. 30. 08:17
Régen is pácoltak amikor még nem is ismerték a műanyagot!
1. zsu1984
2010. júl. 30. 08:15
Pácolni csak műanyag edényben szabad?
További ajánlott fórumok:
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Fa vagy műanyag legyen a ház szabadba nyíló bejárati ajtaja?
- Alumínium edényben lehet főzni? Nem mérgező?
- Húsleves AMC edényben
- Tökéletes rizs elkészítése a rizsfőző edényben
- Hogyan kell savanyító edényben csalamádét elrakni?