Húsleves AMC edényben (beszélgetés)
Hideg vízbe beleteszed a húsfélét. Amíg a víz felforr, előkészíted a zöldségeket (vörös- és fokhagyma, zöldség, sárgarépa, zeller, paradicsom, paprika, borsó, zöldbab, egy szem krumpli)és beleteszed a forró vízbe a hús/csont mellé. Megvárod, míg újra felforr, sót vetsz bele, majd MINIMUMRA csökkented alatta a lángot (én a legkisebb kapacitású főzőlapot használom), és így hagyod gyöngyözni jó sokáig, akár órákig, míg meg nem fő benne minden. Azután úgy jársz el vele, ahogy különben is szoktál. (Én szűröm, tésztát/galuskát főzök bele, kicsi vegetát a végén, tálaláskor pedig beleteszem a lében főtt sárgarépát, zöldséget, krumplit.)
Évek óta főzök AMC-ben, a húsleves az egyik legjobb dolog, ami benne készül. :-)
Sziasztok!
Fontos kérdésem volna!
Húslevest kellene főznöm ma AMC edényben, aminél csak az a bibi, hogy nem ismerem...milyen tűzön és meddig kéne fedő alatt főznöm??
Valaki tudja esetleg? Illetve pár jótanács is jöhet a levessel kapcsolatosan!
nagyon köszönöm!!
További ajánlott fórumok:
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Csernus Imre: Felnőtt húsleves
- Mitől lesz szép, átlátszó "arany" színe a húslevesnek?
- Hogyan, miből főzöl húslevest?
- Büdös a húslevesbe szánt hús, megfőzhető attól?
- Mi a jó húsleves titka?