Fa vagy műanyag legyen a ház szabadba nyíló bejárati ajtaja? (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólást!! Döntöttem: fa ajtót tetetek a teraszról az előszobába történő bejáráshoz. Most már csak egy jó gyártót kell találnom Szolnok megyében. Ha tudtok ilyet, az is nagy segítség lenne!!
Ebben igazad van,viszont a muanyag sokkal hamarabb "öregszik".
nálam csak a fa jöhet szóba :)
A műanyag ajtó (ha jófajta), akkor 30 évig ajtó lesz, esetleg állítani kell rajta, de azt bárki megcsinálja.
A fa nagyon szép, egy felsőbb kategória, de a felületet kezelni kell gyakrabban.
A döntés a Tiéd, melyik áll hozzád közelebb?
Kösz! Ez egy igazi érv!!! Igazad van!!!
Ha az ablakok fából vannak, akkor szerintem egy műanyag ajtót esztétikai vétek berakni.
Hidd el, ahogy írtam, a ma látott műanyag ajtó tényleg megtévesztésig olyan jól nézett ki, mint ha egy fa ajtó lenne. Viszont nem annyival olcsóbb, mint hittem!! Ezért gondolom, hogy talán a hőszegetelési és a biztonsági szempontok alapján kellene döntenem. Nézd meg, ha érdekel, a www.turplast.hu oldalon a Tokaj ajtót, ebből látni, hogy mit láttam, ráadásul a valóságban jobb, mint a képen.
Fa színű, műanyagra szavazok.
A fa egy idő után elvetemedik, kezelni kell stb. Nyilván gyönyörű a fa, de már vannak nagyon szép műanyagok is fa színben. De kinek mi?!
Igazából,attól is függ,milyen tipusú a ház!
Ha mediterrán akkor fa(olyan sok szép mediterrán jellegű házat látok,és be van téve az a ronda, műanyag car)
Ha régi,polgári tipusú,akkor szintén fa!Persze az anyagi kérdések is fontosak!
Üdv! Éppen azért bizonytalanodtam el, mert ma láttam egy olyan szép műanyag ajtót, hogy alig hittem el róla, hogy nem fából van!
Segítségeteket kérem, mielőtt döntök: a ház már elöregedett bejárati ajtaját kellene kicserélni, de nem tudom, mi a jobb, ha műanyagból vagy ha fából készültet veszek. Az ablakok hagyományos fa- szerkezetek, azokat nem szándékozom kicserélni, mert semmi bajuk. Tehát az, hogy a műanyag nyílászárók miatt esetleg párásodna belül az épület, az itt nem lenne probléma. Viszont azt szeretném, hogy jól szigeteljen, ne szökjön ki a meleg és biztonsági szemponból is jó legyen! De akkor melyik legyen?
Én,mindig a fára szavazok..
Fa szebb, mutatósabb, műanyag könnyebben mosható :)
Fa vagy műanyag legyen a ház szabadba nyíló bejárati ajtaja?
További ajánlott fórumok: