Miért mondják azt hogy csak ősszel jó el rakni a csalamádét? Ha most teszem el mi baja lehet? (tudásbázis)
16. globus (válaszként erre: 12. - Pista55)
2012. aug. 7. 11:11
Pedig igaz. Szeptemberi paprika, a belőle készült ételek nem annyira finomak, ezt a családom visszajelzéseiből észrevettem. Van egy fura mellékíze, én inkább savanykásnak érzem.
15. globus (válaszként erre: 14. - Globus)
2012. aug. 7. 11:09
Augusztus közepe-vége már nem számít korainak.
14. globus
2012. aug. 7. 11:08
Talán azért, mert érettebb a zöldség, azaz kevésbé "vizes". Minél koraibb, annál magasabb a víztartalma. Korai káposztából savanyítani sem jó.
13. 0cd37f2077
2012. aug. 7. 11:06
Baj csak akkor van ha permetes valami még, és megromlik.Ha tudod hogy nincs permetelve rakd el nyugottan.Én borkénnel tartósítom az uborkát és így nagyon ropogós marad.Van egy hideg felöntő lé amit én készítek.
12. pista55 (válaszként erre: 8. - Bnedora)
2012. aug. 7. 10:21
"Viszont a paprikával vigyázni kell (főleg lecsó eltevésekor), mert a szeptembertől már keseredik."
Ezt honnan veszed? Nekem ez új.
11. mmacus (válaszként erre: 1. - Mária y)
2012. aug. 7. 09:16
Ilyenkor még nem téli, elállós fajta káposztát árulnak. A nyári, amit most kapni, megpuhul a csalamádéban, márpedig az ropogósan az igazi.
10. Sibetti
2012. aug. 7. 08:16
Semmi!
Anyukám már elrakta pár hete, és mindig így csinálja. A tavalyiból most hétvégén bontottuk meg az utolsó üvegek egyikét, és nagyon fincsi. Szóval hajrá, tedd el bátran most!
9. jstefan (válaszként erre: 1. - Mária y)
2012. aug. 6. 22:47
Forrásnak indul,és könnyebben megromlik.
8. bnedora
2012. aug. 6. 20:13
Igen, én is így gondolom. A téli káposzta akkorra fog beérni és a hagyma is öregebb lesz. Viszont a paprikával vigyázni kell (főleg lecsó eltevésekor), mert a szeptembertől már keseredik.
7. locsi
2012. aug. 6. 20:10
Igen,szerintem is,a káposzta nem elég érett a téli eltevésre.
6. 2a69f78972 (válaszként erre: 2. - 9c8432d068)
2012. aug. 6. 20:03
EZ a pontos válasz !!!:)
5. kincses89
2012. aug. 6. 20:03
esetleg megpuhul szerintem
4. 9b10f3d7ff
2012. aug. 6. 20:03
elfogy esetleg, megeszitek addig. :DD
3. winny (válaszként erre: 1. - Mária y)
2012. aug. 6. 20:00
Nem tudom.
De az biztos,hogy én eddig 35 üveggel raktam el.Nem szokott semmi baja lenni.
2. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - Mária y)
2012. aug. 6. 19:57
Nem tudom én sem,csak gyanítom,hogy talán a káposzta és a hagyma is érettebb addigra.
De lehet,hogy semmi baja nem lesz,ha most rakod el.
1. mária y
2012. aug. 6. 19:48
Miért mondják azt hogy csak ősszel jó el rakni a csalamádét? Ha most teszem el mi baja lehet?
További ajánlott fórumok:
- Azt mondják a reggeli fontos. Te mit reggeliztél ma?
- Miért mondják azt az emberek, hogy nem lehet férfi és nő között barátság? Mi az oka?
- Ügynökök járják a városokat, hogy lépjünk át egy másik gázszolgáltatóhoz.Ők lényegesen olcsóbban adják a gázt, mondják. Van ebben valami csa
- Egyik ismerősöm mesélt egy édes süteményről, amit gyerekkorában evett. Annyi rémlik, hogy rímel a csalamádéra. Tudjátok mi lehet az?
- Hogyan kell savanyító edényben csalamádét elrakni?
- Ti hogyan raktok be ubit üvegbe télire? olyan csalamádészerűre gondolok, ami össze van vágva .