Sárgarépás-vöröshagymás gombaleves recept
40 perc
A Sárgarépás-vöröshagymás gombaleves hozzávalói:
100g csiperkegomba
100g vöröshagyma
100g sárgarépa
tárkony
3 gerezd fokhagyma
2 db tyúkhúsleveskocka
A Sárgarépás-vöröshagymás gombaleves elkészítési módja:
felaprítjuk a fokhagymát,vöröshagymát, és a sárgarépát =utóbbit szeletekre majd cikkekre. nyers gomba esetén a gombát is. az összesen 300grammnyi zöldséget egy kisebb fazékba tesszük, felengedjük vízzel, amíg az kényelmesen ellepi a zöldségeket felforrás után beledobjuk a 2 leveskockát, és egy csipet tárkonyt. végül a zöldségek puhulásáig főzzük.
a tárkony tényleg csak egy csipet legyen ekkora adag elkészítéséhez. vigyázni kell vele mert ha sok, nagyon elronthatja az étel ízét!
a sárgarépát érdemes cikkekre vágni, hamarabb megfő:)
ízesítésnek ha valaki szereti, mehet bele kevés tejföl, de anélkül is finom:)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Stephenie Queen, 2012. dec. 31. 16:24
A sárgarépás-vöröshagymás gombaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.