Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Sárgabaracklikőr recept

Sárgabaracklikőr recept

A Sárgabaracklikőr hozzávalói:
25 szem érett sárgabarack
5 dl szesz
50 dkg porcukor
2 evőkanálnyi porcukor


A Sárgabaracklikőr elkészítési módja:
A barackot megmossuk ,magozzuk,apróra vágjuk.8-10 barackmagot feltörünk a belét meghámozzuk kicsit összezúzzuk és a gyümölcsökhöz adjuk.A gyümölcsöt porcukorral rétegezve egy dunsztos üvegbe tesszük ráöntjük a szeszt,celofánnal lekötve 3 hétig meleg helyen érleljük.Amikor a gyümölcs leülepedett az üveg aljára leszűrjük.A kristálycukrot világosbarnára pirítjuk,felöntjük 3 evőkanálnyi vízzel,és melegítve feloldjuk a karamellt.Ha kihült a likőrhöz adjuk.Összerázzuk és palackozzuk.A karamell az ízét nem befolyásolja,csak színezi a likőrt.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A sárgabaracklikőr elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook