Sárgabaracklikőr recept
A Sárgabaracklikőr hozzávalói:25 szem érett sárgabarack
5 dl szesz
50 dkg porcukor
2 evőkanálnyi porcukor
A Sárgabaracklikőr elkészítési módja:
A barackot megmossuk ,magozzuk,apróra vágjuk.8-10 barackmagot feltörünk a belét meghámozzuk kicsit összezúzzuk és a gyümölcsökhöz adjuk.A gyümölcsöt porcukorral rétegezve egy dunsztos üvegbe tesszük ráöntjük a szeszt,celofánnal lekötve 3 hétig meleg helyen érleljük.Amikor a gyümölcs leülepedett az üveg aljára leszűrjük.A kristálycukrot világosbarnára pirítjuk,felöntjük 3 evőkanálnyi vízzel,és melegítve feloldjuk a karamellt.Ha kihült a likőrhöz adjuk.Összerázzuk és palackozzuk.A karamell az ízét nem befolyásolja,csak színezi a likőrt.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. júl. 28. 22:44
A sárgabaracklikőr elkészítési módja és hozzávalói.