Sajttal töltött fasírtgolyók recept

1 kg darálthús
3 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 zsemle
tej
1 ek pirospaprika
só
őrölt bors
20 dkg 2x2 centis kockákra vágott trappista sajt
A Sajttal töltött fasírtgolyók elkészítési módja:
A zsemléket tejben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsemlét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. (A hús minden oldalról jól fedje be a sajtot) A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. jan. 13. 09:17
A sajttal töltött fasírtgolyók elkészítési módja és hozzávalói.