Saját készítésű bon bont mibe csomagolnátok be? (beszélgetés)
Lowcarb málnás - kókuszos praliné
Az első kísérletem, lowcarb, azaz szénhidrátcsökkentett bonbon készítésére. Kétféle csokival próbálkoztam: a Norbi Update2 tejcsoki sajnos nem olvad szépen (kvázi úgy, mint egy nehezebben kezelhető fehércsoki), így azt el kellett vetnem a csokiburoknál. De töltelékbe nagyon jó lett tejszínnel párosítva! Így maradt a diétás Ritter étcsoki (ami maltittal van édesítve) - azzal már boldogultam, szépen megolvadt, és jól lehetett vele dolgozni. A töltelék igazi nyárias lett, egy kis málnával.
Aki nem szénhidrátcsökkentett verzióban szeretné elkészíteni, az használjon magas kakaótartalmú étcsokit a diétás Ritter helyett, illetve édesítse mézzel a töltelékeket!
Hozzávalók 10-12 darabhoz:
Málnapüré:
- 1 kis marék málna
- 1 teáskanál málnapálinka (elhagyható)
- csipet Nyír édes
Kókuszkrém:
- 3 dkg kókuszreszelék
- fél vaníliarúd
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál vaj
- 1 dkg Nyír édes
Csoki krém:
- 3 dkg Norbi Update2 tejcsokoládé
- 1 evőkanál cukrozatlan habtejszín
Csoki burok:
- 15 dkg diétás Ritter étcsokoládé
A málnát le turmixólom, szitán áttöröm. A pürét kb. 7-8 perc alatt beforralom, ízlés szerint édesítem Nyírédessel. Ha kész, belekeverem a málnapálinkát, hagyom hűlni.
A kókuszkrémhez a hozzávalókat egy lábosban addig kevergetem-főzöm, míg elválik a massza az edény falától és jó sűrű-krémes lesz. Hagyom hűlni.
A csoki krémhez a tejszínt megmelegítem, majd beledobom az apróra tört Update2 csokit, és addig kavarom, míg fel nem olvad a csoki és egynemű masszát nem kapok. Hagyom hűlni.
A Ritter ét csokit megolvasztom, majd szilikon bonbonformába öntöm, a formát az asztalhoz ütögetem, hogy ne maradjanak a légbuborékok. (Én polikarbonát formában készítettem, amihez a csokit szükséges temperálni. Nem nagy ördöngösség, itt egy összefoglaló róla.) Várok kb. fél-egy percet, majd a felesleges csokit kicsorgatom a bonbonformából, a tetejét pedig habkártyával lehúzom. (Akinek szimpatikusabb, ecsettel is kikenheti a bonbonformát!) A formát hűtőbe teszem, míg a csoki visszaszilárdul.
A bonbonforma mélyedéseibe először egy-egy pötty málnapürét teszek.Erre jön egy adag kókuszkrém, kb. a forma feléig-kétharmadáig.
Erre jön a tejszínes csokikrém, de vigyázok, hogy maradjon hely a bonbonok talpának is. A formát rövid időre ismét hűtőbe teszem.
A Ritter csoki maradékát újra megolvasztom, majd egy kiskanállal a forma mélyedéseire pöttyintek belőle, és a csokit habkártyával eligazítom. Kb. egy órára hűtőbe teszem a formát. Utána óvatosan kifordítom belőle a bonbonokat.
Tipp: Ha a málnás réteget kihagyom, a Bounty csokihoz nagyon hasonló bonbont kapok
(csak én eperből csinálom).
létezik színes (egy színű) fényes csomagolópapír (karácsonykor szoktam vele találkozni, de kreatív boltokban talán még kapható), szép szalaggal átkötve a nyakánál
doboz: valóban a belga sütik fém kördoboza lenne a legjobb, én nemrég kaptam ilyet, úgyhogy kapható még ilyen
vagy készíthetsz te is kemény papírból és bevonod csomagolópapírral
vagy bármilyen megfelelő méretű dobozt becsomagolsz, így új külsőt kapsz :)
További ajánlott fórumok:
- Bébiétel vagy saját készitésü étel!?
- Hol adhatnám el a saját készítésű horgolt mamuszaim és egyéb saját készítésű dolgaimat?
- Hogyan tudnám eladni legális úton a saját készítésű dolgaimat?
- Saját készítésű ajándék tippek Karácsonyra!
- Saját készitésű bébiételnél, mennyi húst tesztek bele, és hogyan?
- Saját készítésű bonbont mennyivel előbb lehet elkészíteni?