Rövid időn belül sok vizet ittam, lehet tőle bajom? (tudásbázis)
Azt elfelejtettem írni, hogy alvás előtt wc-zek is , szóval nyílván ez is számít abban,hogy csak reggel kell és nem ébredek fel.
Nemrégiben közel 8 órát szomjaztam - utaztam. Kb. 2 liter csúszott le néhány perc alatt - a vesém is nehezen indult be -, de semmi bajom nem lett az égvilágon.
Én is iszok kicsit alvás előtt és nem kelek fel pisilni, csak ha megvagyok fázva.... 8-10 óra alvás után reggel kell wc-zni ennyi kb fél pohárnyi víz közvetlen alvás előtt.
Nem, Nem baj, csak a veséd dolgozni fog és esetleg éjjel fel kell kelned pisilni. Ha meg nem iszol elalvás előtt, vagy korlátozod pár kortyra, akkor nyugodtan fogsz aludni.
Nem leaáll, hanem pihenôre tér a vese is.
Aki 11 óra körül tér nyugovóra és iszik egy kis pohár vizet, általában reggel 5 körül ébreszti a hólyagja.
Észrevettem, hogy amit 18 óra után iszom, többnyire hajnali órákban tudom "elengedni". Nálam valamiért leáll a veseműködés esti órákban. Nem baj, csak alkalmazkodni kell hozzá.
Alvás előtt 2 órával szabad csak vizet inni? Én mindig iszom fogmosás után is, lefekvés előtt. Ez baj?
Köszönöm mindenkinek :) igen jobban vagyok :)
Ez megint életvitel függő, meg szokás is... Ha valaki változatosan, és esetleg sokat is eszik, de fizikai munkát végez, vagy sportol, akkor simán ihat 5-6 litert is egy nap. Aki meg egész nap ül, és alig eszik, annak lehet, hogy ennyi víz felborítja a szervezetét, hiszen nem is visz be tápanyagot, vitamint, ásványi anyagokat, amit a sok folyadékkal "kimosott" magából.
Nem a 3-4 literrel volt neki baja, az szerintem is belefér napi kb 16 óra elosztva, plusz kaja mozgás stb... (nyílván ennyit csak olyan iszik aki sportol keményen dolgozik stb) a kérdező a hírtelen nagy mennyiségtől pánikolt be. :)
Nem, nem azt jelenti, hogy nem ihatsz többet. Ihatsz,de vagy marad a gyomrodban vagy még nem szűr annyi vért (olyan gyorsan) a vese vagy mittudomén, szóval előfordulhat ideiglenesen erősebb szívdobogás vagy szédülés vagy a gyomrodat úgy érzed, mintha nagyon tele lenne és kellemetlen, amíg be nem hozza a ritmust a vese.
Azért simán meg lehet inni 3-4 liter vizet naponta úgy is, hogy ezeket a tüneteket elkerüld, van rá 14 óra a nap során (amíg ébren vagy és 2 órával lefekvés előtt) nincs akadálya, hogy kisebb mennyiségekre ossza az ember.
Jé, nem is tudtam, hogy nem ajánlott óránként 8 dl-nél többet inni. Én szoktam többet is, ha épp rám jön, vagy nem figyelek és a kezem ügyében van egy másfeles ásványvíz.
Ha túl sok vizet iszol a szervezeted úgysem tudja azonnal feldolgozni. Én is jártam már így. Nekem felháborodott a gyomrom és a felesleg kijött. De semmi több. Ha a veséid rendben vannak, hamar kiürül. :)
Nem lesz vízmérgezésed, meg főleg egyszeri alkalommal nem sok történik, de jó észben tartani, hogy egy óra alatt kb 800ml víz az a mennyiség,amivel gond nélkül elboldogulsz, vagyis ha nem volt időd inni egész nap,akkor is ha egyszerre szeretnéd bevedelni a napi vízmennyiséget a fennmaradó időbe, óránként a max 8decit ne lépd túl.
Persze, hogy az a jobb, ha óránként egész nap iszol mondjuk egy nagy pohár vizet kb, de ha nem volt erre időd, akkor sem jó egyben meginni. A másik meg az, hogy lefekvés előtt 2 órával már ne igyál (vagy ne sokat), így nyugodtabban alszol,mert 2 óra alatt még kipisiled az esti ivászatot is.
Persze....a sok víz felmegy a fejedbe és vízfejű leszel...jesszusom ezek a kérdések....
Csak 1,5 litert? Ne aggódj!
Nekem a napi 2,5-3 liter a napi megszokott mennyiségem, semmi bajom tőle. Sőt! A ha a szervezetem igényli, iszok még!
Igen, most már ezek a vezető vizek. Az összetételük miatt ezek hidratálnak a legjobban.
köszönöm szépen :) mostmár megnyugodtam :)
Tényleg van ilyen, ha valaki olyan 5-6 liter körül iszok naponta, mert ezzel kimossa az ásványi anyagokat a szervezetből és hiány lesz belőlük. Szóval mindennel csak mértékkel, a vízből sem egészséges a túl sok. Persze másfél liter víztől nyilván senkinek nem lesz semmi baja akkor sem, ha fél perc alatt issza meg.
VAN ILYEN, akkor ha túl issza magát az ember
Vízmérgezés?? Jesszus,dehogy!
Max. akkor,ha mondjuk Indiában ittad volna....
Egyébként is a víz az egyik fő elem.
Annak örülnék, ha lennének nálunk is olyan igazi jó vizek, forrásvizek, mint amilyeneket pl. Erdélyben ittam. Amibôl szinte nem lehet eleget inni.
A kedvencem, amikor leírja hogy a stressz erős összefüggésben van a vízhiánnyal. A stressz vízhiányt szül, a vízhiány pedig stresszt. Így beindul a "circulus vitiosus", azaz az "ördögi kör"!
További ajánlott fórumok: