Római, arab vagy görög mitológiájú stílusú esküvő? :) (beszélgetés)
Szerintem az arab stílusú mulatság még jó is..igazából afelé hajlok jobban, hisz a zene is jó lenne a táncolóknak :)
Fu ez nagyon nagyon jo otlet! En gorog manias vagyok. Imadom az eteleket, a tudomanyokat, a hangulatat. Romat mar annyira nem :S mindig egy veres tortenelmi korszak jut eszembe rola. :S az arab megint nagyon jo. :) szines, misztikus, fustos hangulat. Arany, turkiz, smaragdzold szinekkel. Nagyon vagany lenne. :)
Nekünk középkori szállal volt megdobva az esküvőnk, de sok kompromisszum kellet, hogy mindeki élvezze. Ha például hajdinakásás kecskeragu lett volna a menü, vagy végig X. századi zene szól, max. egy tucatnyian élveztük volna az estét.
Jaj, már kislányként is azt szerettem volna, de amikor mi esküdtünk, ezt nem engedték meg.
Én, ha tehetném, díszmagyarba öltöznék! Esetleg Székelyföldről hozott szerkóba. Nincs annál szebb!
Egyszer voltam egy esküvőn ahol az ara méhkirálynő volt, a pasi here, a pincérek meg kis méhecskék...
Én szabadtéri szertartást szerettem volna. De ugye rossz idő esetén kell a B terv, hogy ne ázzunk el. Így a szertartás az egyik környékbeli kastély udvarán volt. Na, már ez is milyen úri huncutság.... :)
Nem akartunk lakodalmat, csak egy vacsit. Ez volt a második fekete pontunk.
A harmadik meg az, hogy nem a megszokott menü (sültestál, pöri) volt. Azt gondoltuk ilyet ehet mindenki otthon is, ugyhogy összeállitottunk egy 4 főételből álló listát, amiből mindenki választhatott, mert csak találnak az ízlésüknek megfelelőt. Hát nem találtak. :) Ilyenek voltak hogy bélszín steak, sült kacsamell, sült csülök, sajttal sonkaval töltött pulykamell. Végül be kellett venni egy extrát (ciganypecsenye), mert a 25 főből 4 nem szerette egyiket sem az eredetiből. :)
Szoval nálunk ilyen elvadult esküvő volt. :D
Esetleg óegyiptomi???
Lennél mondjuk Hathor, az égi tehén, vőlegényed pedig Thot, a kutyafejű pávián.
Ilyenkor az ifú pár biztsosítja a jelmzet a násznépnek?
Ha nekem még egyszer lenne esküvőm (és lenne egy pár felesleges millióm :D ) a 20-as évek lenne a stílusa, oldtimer autókkal, korabeli ruhával, sminkkel stb *_*
Miért nem a saját nemzeted hagyományait örződ ?
Paleolit. Az manapság az étkezésben is dívik.
Egyébként nekünk annyira nem volt más, mint a megszokott, mégis kiverte a biztosítékot a meghívottak 95%-nál. :) Ugyhogy készülj!
[link] - 8. pont. De nem tudom, hogy hagyomány lett-e belőle, vagy csak egyszeri alkalom volt...
És mindenképpen mitológiajút szeretnétek? Mondjuk a vőlegény Zeusz te meg Héra? Vagy hogy?
:)
Azért a rokonság arcát megnézném mikor mondjátok nekik, hogy más lesz, mint a megszokott. :)
mindenképp stílus és dekoráció :)
Ezt a mitológiát, hogy képzeled? Szerepjátékként, vagy ruhastílusban?
Nem vagyok híve a megszokott lakodalomnak és a sajátomat se olyannak képzelem :D
Ti mit gondoltok melyik lenne szebb vagy jobb? Esetleg lenne ötletetek valamelyikhez?
köszi előre is :)
További ajánlott fórumok: