Rizskókot hogy készítitek, hogy ne legyen túl száraz vagy túl folyékony? (tudásbázis)
30 dkg rizs
1 liter tej
fel kiskanal so
a megmosott rizst addig fozzuk,mig meg nem puhul.en egy duplafalu tejforraloban szoktam fozni,nem sul oda,kb 15 percet
6 tojassargajat habosra kikeverem 25 dkg cukorral,beleszamitva 2 csomak vanilias cukrot,hozzakeverem a megfott rizst es reszelt citrom hejat, vegul hozza adom a tojas kemenyre kikevert feherjet.
ez egy adag
ha tobbre lenne szukseg termeszetesen dupla annyit kell szamolni a hozzavalokkal.ez nekem kiprobalt recept en mindig igy csinalom es igen finom jo etvagyat.
hacsak nem adod oda a vendégeknek útravalónak :)))
bár ha szeretitek, akkor lényegtelen :DDD
van akkora tepsid amiben ennyit megsüss, mert különben kifolyik belőle, ahogy emelkedik sülés közben?
Most nekiálltam 50 dkg rizsből készíteni. Lehet hogy a jövő héten is ezt esszük. :)
De legalább majd már tudom az arányokat legközelebb.
Tuti recept!
1liter tej, 40dkg rízs, vanillia, fél citrom leve, 20dkg cukor, 8dkg vaj, 7 tojás.
A megosott rízst tejben megfőzzük csipetnyi sóval a vailliával, és a vajjal. Ha megfőtt kissé kihütjük.Belekeverünk 15dkg cukrot és egyenként a tojások sárgáját.A megmaradt cukorralkemény habbá felverjük a tojások fehérjét.A citrom levét és a reszelt héját belekeverjük a masszába, és óvatosan összekeverjük a fehérjével is. Kikent tepsibe sütjük. Így mindíg sikerelült. Jó étvágyat!
az függ persze az emberek étvágyától is, de az olyan 4-5 emberes, tehát eleve dupla adagot készíts, vagy másfelet.
ha ez azonban csak édesség, tehát nem főétel, akkor elég lesz az Ildi féle adag is.
Ildikó!
Amit írnak a sütigyár oldalán, 25 dkg rizs, 1 liter tejjel, az kb. mekkora tepsibe lesz elég? Mert nekem most elég nagy adagot kell készítenek, 8 emberre valót, és nem akarom, hogy mindenkinek egy falatka jusson.
Én igy szoktam: 25 deka rizsre annyi vizet öntök, hogy éppen ellepje. Diónyi margarint teszek hozzá, és egy kis sót. Ha a viz elfőtt akkor hozzáadok egy olyan 3/4 liternyi tejet, cukrot, sűrűn kavargatjuk persze.
Ha kihűlt 4 tojás sárgáját cukrozva hozzákavarok, majd apránként a felvert fehérjét is.
Kavajazott edénybe teszem, és nem túl forróra előmelegitett sütőbe rakom be, ami olyan 100-120 fokos. És majd ha betettem akkor veszem fel a sütőt olyan 170-180 fokosra.
Ezenkivül, hogy ne legyen túl száraz, van, hogy úgy csinálom, mint a darafelfújtat, hogy egy vizzel teli tepsibe állitom bele az edényt. igy nem tud megégni sem, se kiszáradni.A nagymamámtól tanultam, és sosem száraz, se nem folyós.
Én szoktam készíteni, de mindig máshogy... meg attól is függ, hogy mennyi tejberizst eszek meg, mire odakerül.. :)
Jajj és igen. Vanilia öntettel vagy málnaszörppel...
És imádom. A kedvencem!
szia,
megfőzöm a rizset, de nem 100 %-ban, utána belekeverem a sárgája és a cukor, majd a fehérje keverékét és úgy teszem a kivajazott tepsibe.
Lehet mellé adni mindenféle öntetet is.
Ja, és mellé az ÖNTET.
Szoktatok készíteni ha kész, mellé öntetet?
Most rizskókot szeretnék készíteni, de nem tudom pontosan, hogy mi-mennyi, hogy pont jó legyen.
A neten keresgettem már, de hátha van valakinek fincsi bevált receptje.
További ajánlott fórumok:
- Kinek milyen tapasztalatai vannak a folyékony mosószerekkel kapcsolatosan?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Töltött káposztát hogyan készítitek?
- Ti mikor készítitek fel a lányaitokat a mensi kérdésre?
- Vegetáriánusok! Ti miket esztek, hogy készítitek el az ételeket, hogy ne legyen unalmas?
- Ti hogy készítitek fel a gyermeketeket a kistesó jövetelére, hogy zökkenőmentes legyen?