Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rizskókot hogy készítitek, hogy ne legyen túl száraz vagy túl folyékony? fórum

Rizskókot hogy készítitek, hogy ne legyen túl száraz vagy túl folyékony? (tudásbázis)


16. fofno
2010. ápr. 27. 10:44

30 dkg rizs

1 liter tej

fel kiskanal so

a megmosott rizst addig fozzuk,mig meg nem puhul.en egy duplafalu tejforraloban szoktam fozni,nem sul oda,kb 15 percet

6 tojassargajat habosra kikeverem 25 dkg cukorral,beleszamitva 2 csomak vanilias cukrot,hozzakeverem a megfott rizst es reszelt citrom hejat, vegul hozza adom a tojas kemenyre kikevert feherjet.

ez egy adag

ha tobbre lenne szukseg termeszetesen dupla annyit kell szamolni a hozzavalokkal.ez nekem kiprobalt recept en mindig igy csinalom es igen finom jo etvagyat.

15. Gummy (válaszként erre: 14. - Katinkaboszi)
2010. ápr. 26. 13:19
Pont belefért a legnagyobb legmélyebb tepsimbe, még ujjnyi rész a tetején maradt is megdagadni.
14. Katinkaboszi (válaszként erre: 13. - Gummy)
2010. ápr. 26. 11:26

hacsak nem adod oda a vendégeknek útravalónak :)))

bár ha szeretitek, akkor lényegtelen :DDD


van akkora tepsid amiben ennyit megsüss, mert különben kifolyik belőle, ahogy emelkedik sülés közben?

13. Gummy
2010. ápr. 26. 11:18

Most nekiálltam 50 dkg rizsből készíteni. Lehet hogy a jövő héten is ezt esszük. :)

De legalább majd már tudom az arányokat legközelebb.

2010. ápr. 26. 11:17

Tuti recept!

1liter tej, 40dkg rízs, vanillia, fél citrom leve, 20dkg cukor, 8dkg vaj, 7 tojás.

A megosott rízst tejben megfőzzük csipetnyi sóval a vailliával, és a vajjal. Ha megfőtt kissé kihütjük.Belekeverünk 15dkg cukrot és egyenként a tojások sárgáját.A megmaradt cukorralkemény habbá felverjük a tojások fehérjét.A citrom levét és a reszelt héját belekeverjük a masszába, és óvatosan összekeverjük a fehérjével is. Kikent tepsibe sütjük. Így mindíg sikerelült. Jó étvágyat!

11. Katinkaboszi (válaszként erre: 10. - Gummy)
2010. ápr. 26. 11:09

az függ persze az emberek étvágyától is, de az olyan 4-5 emberes, tehát eleve dupla adagot készíts, vagy másfelet.

ha ez azonban csak édesség, tehát nem főétel, akkor elég lesz az Ildi féle adag is.

10. Gummy (válaszként erre: 8. - Ildikó29)
2010. ápr. 26. 11:06

Ildikó!


Amit írnak a sütigyár oldalán, 25 dkg rizs, 1 liter tejjel, az kb. mekkora tepsibe lesz elég? Mert nekem most elég nagy adagot kell készítenek, 8 emberre valót, és nem akarom, hogy mindenkinek egy falatka jusson.

2010. ápr. 26. 11:05

Én igy szoktam: 25 deka rizsre annyi vizet öntök, hogy éppen ellepje. Diónyi margarint teszek hozzá, és egy kis sót. Ha a viz elfőtt akkor hozzáadok egy olyan 3/4 liternyi tejet, cukrot, sűrűn kavargatjuk persze.

Ha kihűlt 4 tojás sárgáját cukrozva hozzákavarok, majd apránként a felvert fehérjét is.

Kavajazott edénybe teszem, és nem túl forróra előmelegitett sütőbe rakom be, ami olyan 100-120 fokos. És majd ha betettem akkor veszem fel a sütőt olyan 170-180 fokosra.

Ezenkivül, hogy ne legyen túl száraz, van, hogy úgy csinálom, mint a darafelfújtat, hogy egy vizzel teli tepsibe állitom bele az edényt. igy nem tud megégni sem, se kiszáradni.A nagymamámtól tanultam, és sosem száraz, se nem folyós.

2010. ápr. 26. 11:01
Szia tekinsétek meg a recveptet a www.sütigyár.hu oldalon én isd onnan készitem és mindig ismeni finom vagy a www. mindmegette.hu oldalon is megtalálható
2010. ápr. 26. 11:01

Én szoktam készíteni, de mindig máshogy... meg attól is függ, hogy mennyi tejberizst eszek meg, mire odakerül.. :)


Jajj és igen. Vanilia öntettel vagy málnaszörppel...



És imádom. A kedvencem!

6. Katinkaboszi (válaszként erre: 3. - Gummy)
2010. ápr. 26. 11:00
leírom máris :)
2010. ápr. 26. 11:00

szia,

megfőzöm a rizset, de nem 100 %-ban, utána belekeverem a sárgája és a cukor, majd a fehérje keverékét és úgy teszem a kivajazott tepsibe.

Lehet mellé adni mindenféle öntetet is.

2010. ápr. 26. 10:59

Ja, és mellé az ÖNTET.


Szoktatok készíteni ha kész, mellé öntetet?

2010. ápr. 26. 10:58

Most rizskókot szeretnék készíteni, de nem tudom pontosan, hogy mi-mennyi, hogy pont jó legyen.


A neten keresgettem már, de hátha van valakinek fincsi bevált receptje.

2010. ápr. 26. 10:58
ez engem is érdekelne :D
2010. ápr. 26. 10:58
Rizskókot hogy készítitek, hogy ne legyen túl száraz vagy túl folyékony?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook