Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Vegetáriánusok! Ti miket esztek, hogy készítitek el az ételeket, hogy ne legyen unalmas? fórum

Vegetáriánusok! Ti miket esztek, hogy készítitek el az ételeket, hogy ne legyen unalmas? (beszélgetés)

26. 55Judit (válaszként erre: 24. - 820e00bff1)
2021. dec. 25. 18:01
A krémlevesek nálam is megbecsült helyen vannak. Brokkoli, zeller, zöldborsó krémleveseket szoktam készíteni.
25. 820e00bff1 (válaszként erre: 21. - Napsugár8)
2021. dec. 25. 17:26
Èn is szeretem a növènyi fasírtokat.
2021. dec. 25. 17:24
Eszembe jutott mèg egy nagy kedvencem a brokkoli krèmleves.
2021. dec. 25. 17:22
Boldog, bèkès Karácsonyt Mindenkinek!
22. liliom10 (válaszként erre: 18. - 55Judit)
2021. dec. 25. 16:04

Boldog Karácsonyt !

De cuki ez a cica !!! :)

2021. dec. 25. 14:28
Imádom a rántott kelkáposztát, a rántott tojást, szeretem a köles fasírtot
20. perzsacica (válaszként erre: 19. - Perzsacica)
2021. dec. 24. 18:18
Ma tettem fel egy képet vega kajáról, ami ízletes, gyors hátha tudok vele ötletet adni.
2021. dec. 24. 18:15
2021. dec. 24. 13:38

Boldog karácsonyt!

[link]

2021. dec. 23. 19:26
Èn szeretem a húst, de ha èpp nem azt főzök,akkor pl. Padlizsánpörköltöt, cukkinilecsót,karfiol pörköltöt ,kecsappal tèsztát növènyi sajttal , gombavadast, gombabrassóit kèszítek.
2021. dec. 23. 17:40

És itt vannak a jobbnál jobb kencék is:

[link]

[link] És a többi.

1-1 kulcsszót beírsz a keresőbe, és dől az információ.

2021. dec. 23. 16:23

Unalmas??Sokkal színesebb finomabb változatosabb amióta nem eszek húst.

Régen nem is ismertem a csicseriborsót vörös lencsét,kölest,hajdinát,avokádót,sorolhatnám még.

Különleges ételek fűszerezés sokasága lehetséges...

2021. aug. 16. 11:46

tócsni, párolt rántott karfiol, vagy bármilyen alkalmas zöldségből,

fritatta

madártej császármorzsa túrógombóc

hamis pacal /gombából /

ha mégis van hus a kajába, keveset tegyél bele, zöldség többlet legyen

gyerekkoromban és most is heti 2-3 alkalommal van/volt hús, amikor a fiunk kamasz volt, akkor ő egy kicsit több húst evett

2021. aug. 16. 11:01
Sziasztok. Kb fel eve kezdtem elhagyni a husevest,serteshust egyáltalán, csirkehust nagyon nagyon ritkan meg csipegetek, nem tomom tele magam vele. A kerdesem az lenne, hogy akik elhagytak a hust, eszrevettem e változást a menstrucioban, pl a mennyisegben. Nekem kb. azota lett kevesebb a mennyisege, de nem tudom, hogy osszefuggesbe hozhato e. Koszonim elore is a választ.
12. 58807ac0d6 (válaszként erre: 10. - Alessandro)
2021. ápr. 10. 19:13
Eszembe jutott a gyerekkorom, bizony így étkeztünk, hús csak hétvégén volt! Igaz én most sem eszem a húst a hússal!
11. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 10. 19:09

Nem vagyok vegetáriánus. Hetente kétszer tartok húsmentes napot!

Amiket mi ilyenkor eszünk:

-resztelt máj, rizs, saláta

-tojásos paprika

-lecsó

-túrós tészta (vagy mákos, diós, grízes)

-hamisgulyás

-rántott sajt, rizs

-zöldborsó főzelék tükörtojással

-túrógombóc (cukros tejföllel vagy sárgabaracklekvárt összekeversz egy kis tejszínhabbal és azt teszel rá)

Könnyebb vacsorák, reggelik: fonott kalács vajjal, kakaóval, bundás kenyér (tejföllel, reszelt sajttal)

fokhagymás pirítós, ràntotta (uborkával, retekkel)

Egyelőre ennyi. Nemrég vezettem be nálunk ezt a heti kettő húsmentest. Imádjuk a húst de néha soknak érzem. Volt itthon fanyalgás, de nem érdekel! Az ő érdeke is. ;)

10. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 10. 18:00

Azért, régen vidéken jobban csak hétvégén ettek húst. Akkor vágtak baromfit, nyulat, vagy vettek elő a zsírban tartott sült húsból az ebédhez való mennyiséget.

Hétköznap meg inkább húsmentes ételek voltak, mint a lebbencsleves, krumplileves, paradicsomleves, a hústalan paprikás krumpli, túrós v. krumplis v. káposztás tészta, gombóc, derelye, fánk, bukta, darás tészta, pogácsa, a főzelékek sült v. főtt tojással, vagy éppen a cicege.

Nem is egészséges az a "húst-hússal" étkezés szinte minden nap. Érdemes a zöldségek és a gyümölcsök arányát megnövelni, a húsokat meg lecsökkenteni a mindennapi étkezésben.

9. Görögtánc (válaszként erre: 8. - Görögtánc)
2021. ápr. 10. 17:41
Ma pad thai-t csináltam. Természetesen húsmentes verziót :)
2021. ápr. 10. 17:39

Szinte mindent el lehet készíteni husi nélkül.

Zöldségeket kirántani, fasírtot kreálni belőlük. Isteni finomak. Én csomó tésztaételből kihagyom a húst, tofuval helyettesítem. Ott van még a thai konyha, rengeteg húsmentes ételt találhatsz a neten közöttük.

7. vigyefene (válaszként erre: 4. - Perzsacica)
2021. ápr. 10. 16:58
Az a gombaszós rizsával is finom.
2021. ápr. 10. 16:34
Amikor karfiol-dömping van, szeretem a belőle készült pörköltet. Ugyanúgy teszem fel, mint a húsból, egy kis karikára szelt répa-gyökér megy hozzá, majd a végén tejfölös habarást rá. Nokedlivel, főtt tésztával, vagy rizzsel tökéletes.
2021. ápr. 10. 16:31

Esetenként én is ráunok a húsra, olyankor jönnek a zöldségek és a tészta ételek.

- Szinte minden zöldséget lehet rántani. Egy kicsit lobogó sós vizben megfuttatni, majd akár hagyományos panírban, akár az "ahány tojás, annyi ek.liszt" masszába forgatva. Előtte lisztbe, hogy a massza rátapadjon.

Ilyen zöldségek: kelkáposzta, karfiol, tökfélék, de csináltam már rántott krumplit is, + rántott (félbe vágott) főtt tojást is. :))

- Fasírozottat nem csak zöldségből, de főtt krumpliból, kölesből, rizsből is, csak előtte főzd ezeket puhára, utána már, mintha ez lenne a darált hús...

2021. ápr. 10. 16:25
3. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 10. 16:04
Mi is unjuk már a húst, de 65 évesek vagyunk. Én szeretem a tésztákat, de férjem nem, nekem is jól jönne néhány recept.:))
2. buspics (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 10. 15:52

Mindent el lehet készíteni zöldséggel, amit hússal. Csak a húst zöldséggel helyettesíted. Pl milánói gombával és babbal, vagy karfiolos hortobágyi palacsinta.

De a facebookon vannak jó kis vegán receptoldalak, én onnan szoktam ötleteket gyűjteni. Nagyon extra kaják vannak.

2021. ápr. 10. 15:49
Nem az a célom, hogy vegetáriánus legyek, de nagyon sokszor beteg vagyok a húsos ételektől, ezért szeretnék kicsit leredukálni a hús evését. Hogyan kezdjek hozzá?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook