Rizsfelfújt eperrel recept
A Rizsfelfújt eperrel hozzávalói:1 citrom
1 narancs
12 dkg tejberizs
5 dl. tej
1 dl. tejszín
csipet só
40 dkg. eper
2 evőkanál vaj
8 dkg cukor
1 evőkanál rum
vaj a formához
2 evőkanál barnacukor
A Rizsfelfújt eperrel elkészítési módja:
Egy darabka narancs- és a citromhjat tegyünk félre, majd csavarjuk ki a gyümölcsök levét. Adjuk a rizshez a citrom- és a narancshéjat, egy csipet sót, majd főzzük a tejben alacsony lángon kb. 30 percig. Néha keverjük meg. Mossuk és tisztítsuk meg az epret, és nagyságától függően hagyjuk egészben, vagy vágjuk félbe. Olvasszuk meg a vajat alacsony lángon, majd keverjünk hozzá 6 dkg cukrot. Ha elolvadt a cukor adjunk hozzá két kanál forró vizet, a citrom- és narancslevet. Főzzük fel, öntsük hozzá a rumot, és az egészet keverjük a rizshez. Óvatosan adjuk hozzá a tejszínt, és öntsük egy nagy vagy négy kicsi kivajazott formába. Osszul el rajta az epret. Szórjuk meg barna cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben felső melegítésnél kb. 10 percig süssük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ne add fel, 2008. ápr. 30. 10:38
A rizsfelfújt eperrel elkészítési módja és hozzávalói.