Spenótós hústekercs recept
A Spenótós hústekercs hozzávalói:6-8 személyre
2 sertéslapocka
(darabonként 50 dkg)
40 dkg. leveles spenót
1 teáskanál mustármag
1 teáskanál köménymag
2 teáskanál szecsuáni bors
frissen őrölt bors
só
díszítéshez: koktél paradicsom
A Spenótós hústekercs elkészítési módja:
Vágd be a lapockákat a hús erezetének megfelelően, hosszában , kb. egy centiméter mélyen. A felvágott húst hajtsd szét, klopfold laposra, ha szükséges, és tedd félre. Törd össze egy mozsárban a mustármagot, a köményt és a szecsuáni borsot, majd kend be vele egyeneletesen a húsok mindkét oldalát. A spenótot tedd kevés forró vízbe, hagyd összeesni, majd hideg vízzel mosd le, és jól nyomkodd ki. Sózd, borsozd. A húsokon oszlasd szét a spenótot, majd tekered fel, és hústűvel tűzd össze őket. Lassú tűzön grillezd meg, koktélparadicsommal díszítve tálald.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Ne add fel, 2008. ápr. 26. 11:17
A spenótós hústekercs elkészítési módja és hozzávalói.