Rizs (piros rizs) mikróban készítve (sokkal egyszerűbb) recept
30 perc
A Rizs (piros rizs) mikróban készítve (sokkal egyszerűbb) hozzávalói:
Négy személyre:
két bögre rizs
3,5 (vagy 4) bögre víz
két evőkanál étolaj
egy kiskanál delikát
kb. két kiskanál só
ínyenceknek egy kiskanál pirospaprika
A Rizs (piros rizs) mikróban készítve (sokkal egyszerűbb) elkészítési módja:
Fogsz egy 3 literes jénai tálat. Kiméred a két bögre rizst és szűrőbe öntve átmosod aztán mehet a tálba. Hozzáöntesz 3,5 - 4 bögre forró csapvizet, megszórod egy kiskanál delikáttal és a sóval (ha összekevered és megkóstolod a vizet, kb. annyira lesz sós a rizs a végén). Ha "piros" rizst szeretnél akkor szórj még bele egy kiskanál pirospaprikát. A végén keverd meg, tedd rá a jénai tetejét és résnyire hagyd nyitva! Mehet is a mikróba 600-650 wattra 25 percig. Rá sem kell nézni és ha csengett a mikró már eheted is!
A piros rizs a gyerekeknek érdekes lehet, talán jobban megeszik!
Ha az utolsó öt percben úgy látod úszik a rizs a levében (valószínűleg túl sok vizet öntöttél rá), akkor vedd le a tetejét és úgy rakd vissza a végéig! Ezt ki kell tapasztalni, attól is függ kinek mennyire jó a mikrója!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Töttike, 2009. máj. 20. 22:04
A rizs (piros rizs) mikróban készítve (sokkal egyszerűbb) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.