Rétegelt sajt recept

ementáli sajt
körözött
márványsajt
vaj
díszítéshez hónapos retek, petrezselyemzöld
A Rétegelt sajt elkészítési módja:
A mennyiségek tetszőlegesek. Szeletelt ementálit rétegezünk úgy, hogy az első szeletet kb. 3 mm vastagon megkenjük körözöttel, majd teszünk rá egy szelet sajtot. A következő réteg vajjal kikevert márványsajt legyen, majd ismét sajtszelet, stb. A rétegzést addig folytatjuk, míg a tetszőleges méretet el nem érjük. Végül kívülről az egészet bevonjuk a körözöttel vagy a márványsajt maradékával. Hűtőben hagyjuk állni legalább fél napot, majd kb. 2 cm vastag hasábokra szeleteljük. Tálalásnál vékonyra szelt retekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. jan. 30. 14:02
A rétegelt sajt elkészítési módja és hozzávalói.