Resztelt máj meddig tárolható? (tudásbázis)
Én is egyedül vagyok, már eleve úgy főzök, hogy kettő napra, akkor minden második napom "konyha-mentes". Ha viszont valóban olyan sok, hogy több napra is elég, akkor vagy még nyers állapotban szétcsomagolva, vagy ha kész pörkölt, hasonlók, akkor megfőzve porciózom ki, de akkor is a 2 napra való adagot!
A fene ácsorog minden nap a konyhában, ilyen melegben! :))
Arra ügyelj, hogy jól legyen lezárva minden doboz, mert könnyen átveszik a szagokat.
Nem valami szívderítő az epres pörkölt, hagymás fagyi... :)
Semmi gond, én minél előbb leszoktam hűteni. (a mosogatóba hideg vizet engedek és beleállítom az edényt amiben főtt) Kb. 1 óra múlva már teheted is a hűtőbe és gond nélkül eláll 2 napig is. Ha hosszabb ideig nem tervezed megenni, akkor a vizes hűtés után inkább fagyasszad le adagonként.
A készételeket is gond nélkül lehet lefagyasztani és minden hiedelem ellenére, amit az élelmiszeripar próbál belénk sulykolni, akár egy évig is felhasználható.
Gondolom megsóztad,jó kemény lesz.
Miért nem eszed meg?
További ajánlott fórumok:
- Meddig tárolható a tyúktojás hűtőszekrényben, hogyan lehet megállapítani hogy ha már nem jó?
- Miért kell eldobni a maradék tápszert? Hűtőben sem tárolható még pár órát?
- Előre elkészíthető, tárolható sütemények
- Meddig tárolható a frissen facsart barack vagy almalé?
- Megsült tököt meddig tárolhatom szobahőmérsékleten?
- Spárgatök, cukkini, meddig tárolhatók a hűtőben?