Meddig tárolható a tyúktojás hűtőszekrényben, hogyan lehet megállapítani hogy ha már nem jó? (tudásbázis)
egy jól tojó tyúk napi egyet
egy kevésbé jól tojó 2-3 naponta egyet
furcsa, hogy azt írod, hogy megmosod hypo-s vízben.
valaki meg pont azt mondta (lehet, hogy itt), hogy nem szabad lemosni, rajta kell hagyni a külső réteget is, mert akkor sokkal tovább eláll a tojás.
Sziasztok!
Egy tyúk hány tojást tojik mondjuk egy hónap alatt, tudja valaki? Köszi.
Szépen elolvastam minden választ mert érdekelt!
Rendben van nem tárolható a hűtőbe a tojás azt kérdezem akkor mért van tojástartó a hűtőbe??
Annyi biztos hogy 1955-től van hűtöm azota mindig ott tárolom a tojást és volt már 3 hónapos is ami ből még habot is verhettem volna.
Pedig a piacron veszem a tojást.
A szalmonella fertőzés tényleg kívül lakik. ezért nem ajánlják a kacsatojás fogyasztását, mert annak nagyobb pólusai vannak és könnyebben bejut a fertőzés.
Ha ügye4sen mosod, és megfőzöd - sütöd, akkor nem lesz semmi baj, hiszen a szalmonella baktériumok 70 v 80 fokon elpusztulnak.
Ezért nyáron ne egyetek túrótortát (azt a nem sütős fajtát) nekem is attól lett bajom.
:)))
Mondd ezt mindazoknak, akik 40 fokos panelban laknak. Vagy ők akkor inkább ne is egyenek tojást? Márpedig a hűtőn kívül más hűvös hely efféle lakásokban nincs. :(
nálunk az egyetlen hűvös hely a hűtő:))
miért nem lehet szerinted hűtőben tárolni a tojást?
A friss házi tojás 2-3 hónapig simán. Azt tapasztaltam, hogy a boltival már vigyázni kell. Volt, hogy záp is volt közte. Úgyhogy a friss bolti nem érte el a 3 hónapos házi minőségét.
Vajon hány hetes lehet, amit a boltokban árulnak?
Amúgy legjobb egyenként feltörni, ha gyanús, inkább ki kell dobni, és a nyersen fogyasztást kerülni kell.
Azért jobb a hónapokat lecsökkenteni:)))
Függetlenűl ,hogy bűzlik vagy nem...
Egy tojást sem használnék el,hogy tudom hónapok óta hűttőben van....
Ilyen gondunk nincsen ,mert imádja nekem a családom a tojást ,igy nagyon hamar bármennyi elfogy:)))),de ha mégse,én egy hét alatt probálom mindeg fölhasználni....
De mindenképp a szaga az elég nyomos ok,hogy rágyere valami nincsen rendben...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megállapítani egy férfiról, hogy a saját neméhez vonzódik?
- Fényképről megállapítom
- Mivel lehet a hütőszekrényben lévő kellemetlen szagot megszüntetni?
- Te is kieszed éjszaka a hűtőszekrényt?
- Miért kell eldobni a maradék tápszert? Hűtőben sem tárolható még pár órát?
- Jár valamiféle kedvezmény szakértői bizottság alapján megállapított diszlekszia, diszgráfia után?