Mivel lehet a hütőszekrényben lévő kellemetlen szagot megszüntetni? (tudásbázis)
Kitakarítod, majd ecetes vízzel is áttörlöd, szárazra törlöd és teszel a hűtőbe valami kis edénykébe szódabikarbónát. Én pl egy mosógél adagolóba teszem. Kis helyet foglal és kitűnően szagtalanít.
Arra mindig figyelj oda, hogy mindent lezárva tegyél a hűtőbe. Ezért én sok műanyag dobozt szereztem be.
Ha még aktuális a hűtő szagtalanítása, akkor vegyél macskaalmot, a legolcsóbb adalék nélküli zeolitit.
5 kilós pont jó. Sűrű szövésű vászonzacskóba töltsd a felét, így tedd a hűtőbe. 1 hónap múlva cseréld a zúzalékot, a másik 2,5 kg-ra. Megszűnik a bűz, és az egész nem kerül 500 Ft-ba.
Kiszórhatod használat után a kertbe, virágcserépbe, erkélyládába, jót tesz a növényeknek.
szóval arra célzol,hogy nálunk ez már olyan marad?
Hmmm... hát az úgy nem lesz jó. :-((
Kell néznem valami hűtőszagtalanítót golyót vagy nem tudom mit.
Hát nekünk leolvadt a mélyhűtőnk,több hétig rohadtak benne a cuccok,mert külföldön lakunk most és csak havi 1x jövünk haza. már átmostam mindennel,ecetes vízzel,domestossal,de ugyan úgy büdös. Most raktam be szódabikarbónát,de az sem használ. Persze bevan dugva a hűtő,mert hát hűteni kell dolgokat a rendes hűtőrészben.
Szóval nem tudom már,hogy mit csináljak vele. :-(((
Én próbálkoztam szódabikarbónás, ill. enyhén ecetes kimosással. Utána száraz ruhával kitöröltem, kicsit nyitva hagytam az ajtaját, hogy tutira kiszáradjon. Próbáld ki.
Egyébként a drága tisztítószereket nagyon jól helyettesíti az ecet, lásd ablaktisztítás, ajtókról a kéznyomok eltüntetése, de én pl. a mosógépbe is adagolok időnként egy evőkanálnyit.Jó a vízkő ellen, a ruhák színe élénk lesz. Üdv. Zsókica
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha a párom horkol? Hogy lehtne megszüntetni ezt a kellemetlenséget?
- Miért rossz szagú az új mosogatógép? Mivel szüntethetném meg a kellemetlen szagot, amit az edényeken is érezni?
- Firssen mosott ágyneműn mitől érzek kellemetlen szagot?
- 4 hós babám füle fürdés után elég kellemetlen szagot áraszt. Mitől lehet?
- Hogyan lehet megszüntetni a penész szagot?
- A párom beteg, 16 évvel idősebb is. Kellemetlen pisiszagot érzek körülötte a nagy odafigyelésem ellenére. Mit tegyek, hogy ne sértsem meg?