Részeges madártej recept
A Részeges madártej hozzávalói:6 tojás
1-1,5l édes fehérbor
1 citrom
1 cs vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A Részeges madártej elkészítési módja:
A bort felforraljuk(ízlés szerint édesítjük) A tojás fehérjéből néhány citromlével,porcukorral,kevés citromhéjjal kemény habot verünk.Kiskanállal galuskákat szaggatunk a fövő borba.Csak keveset mert fözés közben megdagad. Ha a galuskák szépen megdagadtak,szűrőlapáttal megfordítjuk és rövid ideig tovább főzzük.Óvatosan szitára szedjük,lecsepegtetjük. A tojássárgáját kevés porcukorral,vaníliás cukorral habosra keverjük,és a kissé lehűtött borhoz keverjük.Lassú tűzön állandó kevergetve,sűrű sodót főzünk. A lehűlt sodót tálba öntjük,tetejére rakjuk a habgaluskákat és jól lehűtve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csiga4dada, 2008. júl. 13. 15:07
A részeges madártej elkészítési módja és hozzávalói.