Rehabilitációs terapeuta technikumban mit tanulnak? (tudásbázis kérdés)
Idéntől van érvényben az új szakképzési rendszer :)
Ez szerint a technikumok 5 évesek.
Nahát! Teljesen azt hittem, technikumok már nincsenek.
Bocsánat! Senkit nem akartam félrevezetni. Én is köszönöm az infót!
Szerintem egy terapeutának szüksége van az alapokra is, hogy egyáltalán mit, miért kell rehabilitálni. Mármint azokon a szakterületeken, ahol erre lehetőség adódik, neurológia, belgyógyászat, onkológia, mozgásszervi betegségek stb. Kell, hogy értse, milyen változások mentek végbe a páciensben. Ahogy a fizioterápiás asszisztensnek kell tudnia az anatómiát, ugyanúgy fontos rehabosnak egy betegség lefolyása, annak végkimenete,eredménye.
Nem tudom, csak feltételezés.
Szia Dina!
Szerintem emailben keress meg iskolákat, ahol ilyen képzés folyik. Biztosan van valamilyen bemutató anyaguk amivel a nyílt napokat kiváltották, amivel az iskolát bemutatják az érdeklődőknek.
Ennek az iskolának szakgimnáziumi részén van hasonló szak és azon belül még fizioterápiás asszisztens és gyógymasszőr alábontás
A linken a felnőttképzésről ír.
De köszönöm a válaszod 😊
Mivel a nyílt napok hiányában igen kevés információ jut el hozzánk, az érdekelne, tudja-e valaki, hogy a rehabilitációs terapeuta milyen tanrend szerint tanul?
Általános szaknak számít-e, vagy esetleg csak célirányosan a szakma ezen részével foglalkoznak? A gyakorlati oktatás általános egészségügyben zajlik, vagy csak ezen a területen?
Lányom szeretne ezen a területen továbbtanulni, de kicsit tart attól, hogy a gyakorlat során esetleg beledobják őket a "mélyvízbe", hogy egy kis sebészetet, egy kis belgyógyászatot is lássanak...
Maga a rehabilitáció terület viszont vonzza.
További ajánlott fórumok:
- Komplex felülvizsgálat, és/vagy rehabilitációs kártya
- Hol keressek munkát? Nem javasolt fokozott koncentrációt igénylő, balesetveszélyes, zajos munkahely! Ez a véemény jött a rehabilitációhoz. S
- Sípcsont végi törés utáni rehabilitációnál fontos-e a gyógytorna?
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Meddig tart a szívműtét utáni rehabilitáció?
- Mi a véleményetek a rehabilitációs járadékról? Vannak tapasztalatok? Sikerült valakinek munkát kapni?