Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban (beszélgetés)
Helló! A rehab felülvizsgálatra nem találjuknanyukám laszázalékolási papírját1992-bő 😕 Hol mely szervnél tudják ezt nekünk pótolni?
Képzeljétek, nagyon jó tapasztalattal jött el a lányom a rehab.bizottságtól. Nem voltak bunkók, sőt, nagyon is normálisak. Igaz, hogy a határozat még várat magára (60 nap, amibe ugye benne van a szünet, ami most lesz, röhej, mint egy oviban)de biztos hogy rehab járadékos lesz, mi mondjuk erre is gondoltunk, mert állitólag 1 év alatt még javulhat a finom mozgás. Szóval csak annyit, hogy nem mindenhol undokok, itt teljesen emberien viselkedtek. (Thököly út, dr-nő volt, nem pasi, állitólag azok azért érdekesek.)
Meg kell próbálni, mi úgyse mondhatunk szakvéleményt.Elmegy a vizsgálatra, veszíteni nem veszít vele.
A háziorvos már 7 hónap táppénz után megindítja, csak nem tudom milyen esély van rá, és mire, mert a lányom 37 éves, menni tud, de ezen kívül súlyos gerincvelő sérültnek számít, egyenlőre meg is állt a javulás, és nem mindegy, hogy rokkant, vagy rehabilitálható, a munka, és pénz miatt, 2 kicsi gyereket nevel egyedül, de azért köszi a választ.
Ezt első körben a háziorvosoddal kellene megbeszélned. Ő tudja megmondani, hogy van-e esélyed a szakértői bizottságnál.
Ki tud valamit mondani arról, hogy egy 36 éves nőbeteg gerincvelő sérült, ami azt jelenti, hogy a felső végtagban részleges bénulás van, az alsókban is van gond, mert hőérzete nincs melltől lefelé, milyen esélye van leszázalékolásra, illetve munkaképesség csökkenés megállapítására.
Rokkantsági nyugellátás szempontjából szerintem nincs.
Különbség van egy vele született és egy szerzett betegség között.
Bárkit behívhatnak!
Ez mindig is így volt...most számíthat rá bárki, mert nagyon sok csalás történt...nincs garantálva senkinek semmi!
Őszinte megállapítás... :(
Az I-II .csoportú rokkantakat nem hívják vissza, független attól, hány éves!A III. csoportú rokkantakat sem, ha elmút 57 éves,mert őket már nem lehet vissza terelni a munka világába, mondta a miniszter.Esélyük sincs munkát találni!
2008.08.11-én véglegesítettek,mint megváltozott munkaképességű!Csodák csodája....most okt.04-re Felülvizsgálatra behívtak!Eredményt még nem tudok.
Mindenkit visszahívnak aki 2001 januárja előtt volt vizsgálaton,függetlenül attól,rokkant,vagy csak 40-42%-os.Tehát orvosi vizsgálatokat begyűjteni!!!
A 2001 előtti határozatokat semmisnek tekintik.
(B.K.K.M)
Valószínűleg ez azért van, mert a betegséged miatt nem lehet rehabra küldeni, ez csak abban az estben lehetséges, ha látnak esélyt a rehabilitáció után, hogy még vissza tudjon térni az illető a munkába.
Ebben biztos vagyok, nagyon nem mindegy:))
A Nyufignál biztos jól tájékoztattak csak esetleg félreértettél valamit.
Látod én 62 százalékos vagyok és mégsem a rehabilitációs támogatást kapom...
Ez sem ettől függ...
Akik nem véglegesek azokat behívják...független attól hány éves...
A nyufig lapján olvastam, hogy az 57.évüket betöltötteket nem piszkálják.Mert nekik már munkát nem tudnának ajánlani sehol.
A papíromra az van írva, hogy orvosilag nem rehabilitálható... Hamarosan betöltöm az 57-et, jövő júliusban hívnak (elméletileg)...
Mi várható??
Ezek szerint te biztosan jobban tudod.Nekünk a Nyufig nál mondták,ha rosszul írtam, akkor utánuk írtam így!
Rosszul informálsz, mert a 46% nem elég a rehabjáradékra, csak az RSZJ-re.
A rehabnál is kell az 50% és úgy számitják ki az ellátás összegét, mint a rokkantsági nyugdíjat+120%.
Ez összességében lényegesen több, mint a 27000.-ft
Rszj.
Nem fellebbezted meg az I.fokú döntést?Mert ha nem, jogod van hozzá, hogy ne fogadd el.Nálunk az a helyzet, hogy a férjemet műtötték térd protézist kapott, teljeset.Az I.fokú döntés,46% lett, ami ugye, csak reheab,járadékra jogosít.Mi ezt nem fogadtuk el, és fellebbeztünkII.fokra.2 hónap múlva behívták, ugyan azokkal a papírokkal ment, és érdekes módon, 56% kapott!tehát, II.fokon megkapta a rokkantságot!
Én szeretnék tenni valamit,mert magamon tapasztalom...hogy igazságtalan ami itt megy...kedden kiderül mit mondanak...fél évre százalékoltak le, holott gyermekkorom óta ez van...ill születésemtől kezdve...
Én ilyen emberkéket keresek!
Mert nem állapot, ami itt megy...aki beteg...azt nem százalékolják le...akinek pénze van meg megveszi a bizottságot kilóra:(
További ajánlott fórumok: